For da manageren stilte til pressekonferanse dagen før en ny ligarunde, handlet det like mye om den mye omtalte City-raseriet etter Tottenham-kampen sist søndag, som den kommende kampen mot Aston Villa onsdag kveld.

– Nei, jeg har ingen informasjon, svarer Guardiola, da han ble spurt om hvordan klubben kommer til å svare det engelske fotballforbundet (FA), som har åpnet sak mot Manchester City for «upassende oppførsel».

Den upassende oppførselen kom etter en svært omdiskutert dommeravgjørelse.

Erling Braut Haaland var blant dem som reagerte voldsomt. Sammen med en rekke spillere raste nordmannen mot kampleder Simon Hooper.

Ifølge The Mirror skal jærbuen ha ropt «f*** off» i retning Hooper, oversatt til norsk blir det «dra til h******».

Guardiola fikk senere spørsmål om reaksjonen til spillerne «viste vilje og var et tegn på at spillerne virkelig brydde seg om å vinne tittelen igjen». Det avviste han.

– Men jeg skulle gjerne likt å vite fra Premier League, eller hvem som helst, hvordan skulle vi reagert i den situasjonen der vi prøvde å vinne en tøff kamp. Hvordan skal spillerne reagere? Si «jeg beklager, vi tapte, vi kan ikke snakke, bli hjemme og later som ingenting skjedde». Dette er menneskelig instinkt.

Guardiola fortsatte å gjenta spørsmålet «hva skulle vi gjort?».

– Jeg lover, alle i dette rommet, dere hadde reagert på samme måte om dette skjedde med dere og dere var fotballspillere. Det skjedde for 40 år siden. Det vil skje igjen om 40 år. Selvfølgelig må du respektere dommerne. Men nevn en spiller som ikke respekterer dommerne. Dette er følelser, sier Guardiola.

En som slapp unna noen individuell straff fra FA var Erling Braut Haaland, selv om flere mente han kunne havne i trøbbel. Han var ikke bare sint på banen, men tok også til sosiale medier og skrev «WTF» som en kommentar til den omdiskuterte situasjon.

Da VG spurte Guardiola om Haalands raseri og påfølgende krasse melding mot dommeren på sosiale medier sist søndag, svarte han at «det er normalt».

Tirsdag ble han spurt om han er komfortabel med at spillere bruker sosiale medier til å kommentere dommerens prestasjoner.

– Vi har oppført oss helt utrolig i årenes løp, og spesielt den siste sesongen når vi ikke har hatt gode resultater og ved avgjørelser vi føler har gått mot oss, sier Guardiola og fortsetter:

– Vi oppfører oss etter kampene og spillerne aksepterer at det handler om hva vi kan gjøre bedre. At vi må se på oss selv først. Det er det jeg vil se fra min klubb og mitt lag. Etter det aksepterer vi alle beslutninger som blir tatt av Premier League.