Med 13–6 i målforskjell etter 13 kamper er OBOS-ligaens gjerrigste lag også i teten - selv om Kongsvinger går forbi om de får poeng på Melløs i Moss søndag.

Samtlige 15 andre klubber i ligaen har minst dobbelt så mange innslupne mål som Fredrikstad - og 13 har flere scorede mål.

Det er syvende gang denne sesongen at FFK holder buret rent.

1–0 holder, og målet kom 20 minutter før slutt da Sogndal-forsvaret tok tidlig sommerferie på innlegget fra Stian Stray Molde. Riki Alba fikk lov til å gå opp mellom to hjemmeforsvarere, og heade glitrende forbi Renze Fij og i mål.

AVGJORDE: Riki Alba fotografert mot Viking i cupen tidligere i år. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Noen minutter senere viste keeper Håvar G. Jenssen hvor viktig han er for rødbuksene med en mirakelredning på skuddet fra Sondre Ørjasæter. Sogndal hadde flere store muligheter til utligning - men FFK forsvarte seg heltemodig.

– Vi kunne ha forsvart oss ei uke, sier Riki Alba til TV 2.

– Jeg synes vi er klart bedre enn Sogndal. Det er en sinnssyk moral i laget, sier Simen Rafn til TV 2.

Tapet gjør at Tore André Flo og Sogndal kan miste viktig terreng i kampen om direkte opprykk - i hvert fall om Kristiansund vinner i Åsane søndag.

Tidligere lørdag ble det to borteseirer: Bryne på besøk hos Hødd og Mjøndalen borte mot Ranheim.