Fædrelandsvennen var først ute med å omtale dramatikken som utspilte seg på overgangsvinduets siste dag.

VG kan avsløre detaljene i budet som kom fra Italia: Det skal ha vært en låneavtale med obligatorisk opsjon på kjøp dersom unggutten spilte et visst antall kamper før sommeren. Summen på kjøpsopsjonen skal ha vært på hele 15 millioner kroner.

– Det var et lån med opsjon på kjøp. Start mottok et skriftlig bud og aksepterte det, bekrefter Dalands agent Jack Karadas til VG.

– Det er litt typisk at italienske klubber venter til siste dag med å gi full gass. Når det skjer, skal ting gå fort. Det ville vanligvis gått, men denne gangen stengte det italienske vinduet klokken 20.00. Vi jobbet på spreng med å få det til, men sånn er det av og til, jeg har lært meg å leve med det, sier han.

– Er det bittert?

– Det er jo synd at det blir sånn, spesielt når det var en så bra klubb. Jeg tror de hadde vært en god match. De har brukt mye tid på å se ham. De var trygge på valget de gjorde.

– Kan det skje til sommeren i stedet?

– Det kan fort skje at han kan bli aktuell igjen, men jeg har lært meg at ting kan endre seg fra måned til måned.

– Er han aktuell for norske klubber?

– Det er en del interesse fra norske klubber. Så langt i år har vi jobbet aktivt i utlandet, men vi får se hvordan det utvikler seg, sier Karadas.

VG kjenner til at Rosenborg og Molde skal være blant klubbene som følger spillerens situasjon nøye.