Qatar har fått kritikk fra flere hold for brudd på menneskerettigheter, men fotballstjernen Ibrahimovic har tilsynelatende bare god ord å si om oljestaten.

– Qatar som land, jeg tror at det er et system som funker. Finnes det narkotika? Nei. Finnes det kriminalitet? Nei, sier Ibrahimovic til SVT.

På en pressekonferanse i forbindelse med Sveriges kommende EM-kvalifiseringskamper beskrev han Qatar som «fantastisk». Han hadde med seg både kone og barn under oppholdet som kulminerte med VM-finalen mellom Frankrike og Argentina.

– Organiseringen, ti poeng. Opplevelsen, ti poeng. Kampen, ti poeng. Publikum, ti poeng. Maten, ti poeng. Reisen, ti poeng. Alt var ti poeng, ifølge «Ibra».

FOTBALLKONGEN OG SJEIKEN: Det var god stemning mellom Zlatan Ibrahimovic og emiren av Qatar, Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, under VM-finalen i desember. Foto: Reuters

I en kommentar i Aftonbladet går profilerte Johanna Frändén hardt ut mot landsmannen.

«Det er jo selvsagt, når man tenker etter, at Zlatan og Qatar skulle bli en giftig cocktail.» innleder Frändén.

Hun mener Ibrahimovic har fått med seg kritikken mot Qatar, men at 41-åringen ikke bryr seg.

«Om Qatar fikk en rad tipoengere av Ibrahimovic, tror jeg vi må legge på en til: Ti poeng for «sportsvasking av et svensk fotballidol».

Frändén hevder samtidig at hun ikke lar seg overraske av Ibrahimovics uttalelser eller oppførsel.

«Han bryr seg ikke om hva man skal mene om ting, den offisielle linjen det svenske fotballforbundet har lagt seg på eller hvordan hans lagkamerater tidligere har uttalt seg i spørsmålet.»

«I løpet av to dager i Qatar gikk altså Zlatan, med familie, rett i fellen. Han ble sportsvasket fra topp til tå og ga i dag det qatarske regimet en finere gave enn de noen sinne kunne håpet på - gjennom en ukritisk hyllest til den hittil mest kontroversielle VM-arrangøren noensinne.» skriver Frändén.

Expressen-kommentator Therese Strömberg er en av flere som uttrykker seg kritisk til Ibrahimovic etter Qatar-hyllesten.

«Han driter i hva folk mener. Han bryr seg ikke om hva han forventes å tenke eller å si. Dette var nok et slikt tilfelle. Det sluttet med at han gikk Qatars viktigste ærende denne gangen. Kanskje kunne vi håpet på noe annet, men å forvente det? Nei.» mener Strömberg.