SOGNDAL — SANDNES ULF 2-1

SOGNDAL (aftenbladet.no): Et tafatt Sandnes Ulf tapte 1-2 for Sogndal søndag kveld. Sogndal scoret like før og etter pause. Ulf reduserte ved Nicolai Geertsen - men hjemmelaget hadde god kontroll på de tre poengene.

TUNGT: Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes må se at sitt lag er utenfor kvalifiseringsplassene. Foto: Kristian Jacobsen

Samtidig banket Jerv Bærum 4-0 borte, mens Hødd tok poeng hjemme mot Strømmen. Det betyr at Sandnes Ulf ble passert av både Jerv og Hødd — og nå ligger på syvendeplass, plassen bak kvalik.Det betyr også at Ulf må slå Ranheim med tre mål i siste serierunde for å redde kvalikplassen. Klarer de ikke det, må de ha hjelp fra andre lag samtidig som de tar minst ett poeng.

Kjedelig åpning på kampen

Sandnes Ulf la seg dypt fra start av på Fosshaugane Campus, og hadde nok planer om å satse på overganger.

Sogndal visste imidlertid godt at det var bortelaget som trengte poengene mest, og hadde ikke veldig stor interesse av å fosse fremover.

Dermed ble det en dørgende kjedelig åpning på kampen.

Først etter en halvtime var det grunn for publikum å reise seg fra setene. Et skudd gikk via et Sandnes Ulf-ben og sendte Ruben Holsæther alene med keeper.

Han var iskald og plasserte ballen nede i venstre hjørne – men var allerede avblåst for offside.

Like etterpå kom Sandnes Ulfs første avslutning på mål. Tonny Brochmann fant Pontus Engblom med et godt innlegg fra venstre.

Headingen fra Ulfs toppscorer gikk imidlertid rett i klypene på Stefan Hagerup i Sogndal-buret.

Fem minutter før hvilen fikk Engblom en ny mulighet til å gi Ulf ledelsen. Etter litt klabb og babb fikk Skjølsvik headet til svensken, som var noen centimetere fra å nå ballen før keeper Hagerup.

Sogndal scoret like før pause

I stedet var det Sogndal som skulle ta ledelsen like før pause. Sandnes Ulf var i ferd med å sette et visst trykk på hjemmelaget da Vegard Aanestad rotet bort ballen og ga Sogndal en gratis overgang.

Den tok Sogndal vare på. Et innlegg fant Ruben Holsæther foran mål, og han fikk en enkel oppgave med å plassere ballen i nettet.

Denne gangen var han også onside – og dermed 1-0 til Sogndal etter de første førtifem.

…og like etter pause

Og som om det ikke holdt med èn kalddusj, så bydde Sogndal på enda en like etter pause. Hjemmelaget fosset frem på venstrekanten og kom til innlegg.

Fra skrå banket Kristian Fardal Opseth til på direkte volley opp i hjørnet. 2-0 til Sogndal.

Først etter to baklengsmål så Sandnes Ulf ut til å skjønne alvoret. Like før timen var spilt ble Anel Raskaj felt midt på Sogndals banehalvdel. Kenneth Sola tok det lange frisparket.

Det landet på hodet til Nicolai Geertsen, som headet ballen via bakken og i mål. 2-1 og fornyet håp for Ulf.

Tjue minutter før slutt burde Eriksen sørget for balanse i regnskapet. En ball ble stusset ned til Ulf-angriperen, som først vendte av en spiller før han klemte til – skuddet var imidlertid dårlig plassert, midt på keeper.

Sogndal nær punktering

Sogndal kunne mer eller mindre punktert det hele på det påfølgende angrepet, men en meget god redning fra Ingvar Jonsson holdt Ulf inne i kampen.

På det påfølgende hjørnesparket headet Babacar Sarr i tverrliggeren – og nok en gang slapp Ulf med skrekken.

Sandnes Ulf forsøkte seg med en sluttspurt på overtid, men kom ikke nærmere enn et brukbart skudd fra Kent Håvard Eriksen. Dermed ble det 1-2-tap. Resultatene i de andre kampene gjør at Ulf nå ligger på 7. plass, plassen bak kvalifisering.

I siste serierunde venter Ranheim hjemme. Den kampen må Ulf vinne - samtidig som resultatene i de andre kampene må gå veien for at de skal kunne klatre opp på kvalikplass igjen.