LANGNES: 22-åringen som har spilt for franke Lille i tre sesonger, dro i slutten av i fjor hjem til Diambars-akademiet i Senegal.

Etter imponerende spill og to landskamper for det senegalesiske U23-landslaget, håper 22-åringen at TIL og Tromsø skal bli neste stoppested.

– Jeg har som mål å signere for klubben. Jeg vet at Saliou Ciss og Kara Mbodj har spilt her, og det er på grunn av dem at jeg kommer hit. Jeg vet at Tromsø er en bra klubb, så jeg gleder meg til å vise meg fram de neste to ukene, sier El Hadj Mour Samb da iTromsø møter ham på flyplassen.

Trente med A-laget

Det ble aldri noen A-kamper for den franske Ligue 1-klubben, men Samb har trent bra de siste årene.

– Jeg trente jevnlig med A-laget den siste sesongen, men spilte for B-laget, sier 22-åringen, som kan bekle flere roller i angrep.

– Jeg kan spille på høyrekanten, i 10-er rollen og som midtspiss, sier han.

Delt eierskap

Sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen, sier at økonomien i klubben gjør at det ikke blir en avtale som med de tidligere Diambars-signeringene, da TIL betalte omtrent 2,5 millioner per spiller.

– Det er ikke det bildet nå. Vi er i dialog og får ta det hvis det skulle komme til det. Men det går i retningen med et delt eierskap sammen med Diambars, med en type ordning der de investerer i at en spiller kan øke verdien sin i TIL og også får en del av videresalgsprosentene, forklarer Johansen.

Men først skal spissen vise seg fram i nesten to uker.

– Det er en lang reise. Jeg har selv tatt den, så jeg vet alt om det. Derfor skal han få et par dager å få reisen ut av beina og dermed få god tid til å vise seg fram, sier Johansen.

Oppdaget tilfeldig

Svein-Morten Johansen og Bård Flovik har fulgt med Samb siden de var nede i Senegal i vinter.

– Vi var ikke der for å se på ham spesielt, men han kom inn i den kampen der og var veldig god. Siden da har vi fulgt med og han har gjort en såpass god sesong der, at vi ønsket ham nordover, sier Johansen.

Flovik: – Anvendelig spiller

Bård Flovik bet seg merke i blant andre Mour Samb da han og Svein-Morten Johansen besøkte Diambars i vinter.

– Jeg har sett ham i Senegal og fulgt med og sett hva han har gjort siden. Det blir morsomt å se hvordan det drar seg til her, sier TIL-treneren.

Mour Samb er en anvendelig angrepsspiller.

– Han er ikke en såkalt typisk midtspiss. Han kan spille både utvendig og innvending og er en anvendelig type, beskriver Flovik.

Vil teste flere

TIL vil også teste midtbanespilleren Medhi Dioury fra Diambars, men foreløpig har visumtrøbbel satt en stopper for det.

– Vi håper at det ordner seg og at han får innpass til Norge hvis det er mulig. Vi ønsker å se begge, sier Flovik.