START-VINDBJART 3–1:

Espen Børufsen sto for underholdningen innledningsvis mot Vindbjart, og han brukte ikke lang tid på å markere seg i årets første treningskamp foran 485 tilskuere i Sørlandshallen. Etter åtte minutters spill satte kantspilleren inn 1–0 da han plasserte ballen i hjørnet fra langt hold

Bare to minutter seinere doblet han ledelsen. Dennis Antwi la inn fra høyre, og foran mål ventet Børufsen, som enkelt kunne sette inn 2–0 for Steinar Pedersens menn.

– Det er gøy å begynne å score mål tidlig. Jeg har et ønske om å bidra mer med mål enn det jeg har gjort tidligere, og da er det deilig å begynne allerede i første kampen, sier Børufsen til Fædrelandsvennen etter kampslutt.

Espen Børufsen scoret to ganger mot Vindbjart. Her har han nettopp satt inn 2-0 bak keeper Nicolai Larsen Berg. Foto: Håvard Karlsen

Store Salvesen-sjanser

Start burde ha økt ledelsen da klokka passerte 30 minutter. Lars-Jørgen Salvesen ble lagt i bakken innenfor 16-meteren, og dommer Marius Lien pekte på straffemerket.

Her jubler Start-laget etter 3-0-scoringen til Tobias Christensen mot Vindbjart. Foto: Håvard Karlsen

Spissen tok dødballen selv, men Nicolai Larsen Berg var fint nede og reddet forsøket Starts nummer åtte. Salvesen fikk returen i beina, men under press satte han ballen utenfor fra kloss hold.

Samme mann fikk nok en god sjanse da han avsluttet fra 15–16 meters hold fem minutter seinere. Heller ikke denne gangen klarte han å sette skuddet sitt mellom stengene.

Vindbjart hadde ikke all verden å by på de første 45 minuttene, og Starts sisteskanse Benjamin Boujar var knapt i aksjon. Alt i alt en skuffende omgang av Steinar Skeies disipler.

Nære fra Gausdal

Venndølene hevet seg etter pause, og fikk omgangens første gode mulighet. Storscorer Øyvind Gausdal sto for den da han avsluttet med høyrefoten inne i Start-feltet. Ballen gikk imidlertid rett på Benjamin Boujar i Start-buret, som holdt ballen sikkert.

Gausdal fikk en ny god sjanse halvtimen før slutt. Ballen ble lagt inn fra høyre av Nicolai Aas, men spissen satte forsøket sitt like utenfor mål.

Innbytter Mikael Ugland ville også teste skuddfoten, og klemte til fra 20–25 meter. Berg Larsen hadde få problemer med å redde avslutningen.

Vindbjart måtte avslutte kampen med ti mann etter at Joachim Eriksen fikk rødt kort etter en takling på Daniel Aase.

Herlig Start-scoring

Steinar Pedersen brukte de fleste byttene sine. Tobias Christensen, som kom inn for tomålsscorer Espen Børufsen kvarteret før slutt, satte inn kveldens siste Start-mål.

Christensen kombinerte fint med Daniel Aase innenfor feltet til Vindbjart, og den tidligere Vigør-spilleren vartet opp med en herlig avslutning i krysset.

– Det var veldig gøy å komme inn og score mål. Det er ikke hver dag jeg gjør det, sier Christensen.

– Hva synes du om scoringen?

– Det var et bra mål. Jeg spilte en kombinasjon med Daniel, og la den opp i lengste. Jeg er fornøyd med det, sier unggutten.

Vindbjart reduserte sju minutter før slutt da Preden Skeie fant nettmaskene med et fint langskudd.

Dermed endte treningskampen mellom Start og Vindbjart med en 3–1-seier til de gule og svarte.

– Det er masse jeg er fornøyd med. I de defensive; forståelsen av presset. I det offensive så var det bruk av bakrom tidlig, variasjon i spillet, og et gjenvinningstrykk som var veldig bra. I tillegg fikk vi mange gode bilder på det vi har øvd på, så dette er en fin start, sier Start-trener Steinar Pedersen.

Vindbjart-trener Steinar Skeie understreker at det er tidlig for hans lag, og han forventer at stilen til venndølene vil bli mer og mer markant når alle de nye får spilt seg varme.

– Jeg tror dette kommer til å bli bra, sier Skeie.

Kampfakta

Start-Vindbjart 3–1 (2–0)

Treningskamp, 485 tilskuere i Sørlandshallen

Mål: 1–0 Espen Børufsen (8), 2–0 Børufsen (10), 3–0 Tobias Christensen (80), 3–1 Preben Skeie (83)

Gult kort: Gudmundur Kristjánsson, Start.

Rødt kort: Joachim Eriksen, Vindbjart.

Dommer: Marius Lien, Otra IL

Start (4–4–2): Benjamin Boujar (Mats Olsen, fra 81.)- Eirik Wichne (Jens Skogmo, fra 46., Tapio Heikkilä (Gudmundur Kristjánsson, fra 46.), Simon Larsen, Rolf Daniel Vikstøl (Henrik Robstad, fra 46.) - Thomas Zernichow (Daniel Aase, fra 46.), Niels Vorthoren (Philip Aukland, fra 85.), Erlend Segberg (Mikael Ugland, fra 69.), Espen Børufsen (Tobias Christensen, fra 75.) - Dennis Antwi (Lasse Sigurdsen, fra 46.), Lars-Jørgen Salvesen (Uduak Idemokon, fra 63.).

Vindbjart (4–3–3): Nicolai Larsen Berg (Alexander Lie, fra 81.) - Joachim Eriksen, Asam Pytel, Lars Djuva (Daniel Johansen, fra 52.), Jesper Jansen (Tor Arne Dvergsdal, fra 52.) - Preben Skeie, Mathias Engebretsen (Daniel Goa, fra 78), Hans-Robin Enoksen (Magnus Langerud, fra 52.), Nicolai Aas (Kawsu Jubai, fra 67.), Øyvind Gausdal (Emil Pedersen, fra 78.), Kristoffer Syvertsen (Pederse Karlsen, fra 52.).