Han ble byttet inn i pausen og fikk landslagsdebuten sin mot Skottland. Et spansk landslag som slet med å få hull på motstanderen trengte noen med «X-faktor». Er det noe venstrevingen har, så er det akkurat det.

Med nummer 10 og «Bryan» på ryggen utfordret, driblet og skjøt han som om han skulle ha langt mer rutine enn bare ni kamper i den spanske toppligaen.

Granada funnet et smykke av en spiller, som altfor lenge var bortgjemt i en skuff på klubbens reservelag. Nå må de bare nyte den tiden de får ha stjerneskuddet.

Nivå fire i 2022

Ledelsen angrer nok bittert på at kontrakten de serverte ham i mai ikke hadde en høyere utkjøpsklausul. Den er angivelig på 160 millioner kroner, noe som neppe skremmer unna beilerne.

Den reisen Zaragoza har vært igjennom det siste året er meget spesiell.

– For et år siden spilte jeg i Segunda B (nivå fire i Spania). Man må respektere motstanderne, men jeg bryr meg egentlig ikke om hvem som står foran meg, sa Zaragoza ifølge Guardian etter å ha scoret begge målene i 2–2-kampen hjemme mot Barcelona i helgen.

HERJET MED BARCA: Bryan Zaragoza jubler etter å ha satt inn 2–0 mot Barcelona og Marc-Andre ter Stegen. Foto: MIGUEL ANGEL MOLINA / EPA / NTB

Måten han rundlurte Jules Koundé på i forkant av 2–0-scoringen var magisk, og teknikeren var noen få centimeter unna å bli matchvinner etter et stolpeskudd i sluttminuttene.

– Aldri nervøs

Selv om Granada ligger nest sist i La Liga etter bare én seier på de første ni kampene, så har altså Bryan Zaragoza åpnet fantastisk med fem scoringer og et par målgivende.

Ifølge ham selv er ren spilleglede stikkordet.

– Hvis du går på banen og er nervøs istedenfor å nyte det, så klarer du ikke å spille.

– Jeg spiller aldri med nerver fordi det er slik jeg er, forklarte Zaragoza før han visste at han var Granadas første spanske landslagsspiller siden 1974.

Grafikk: www.sofascore.com

Da Lamine Yamal og Yeremy Pino meldte skadeforfall ble velkjente Ansu Fati, som debuterte for Barcelona som 16-åring, og «ukjente» Zaragoza hentet inn.

Nå må norske forsvarer være forberedt på å få bryne seg mot Zaragoza i løpet av kampen. Et oppgjør Ståle Solbakkens menn vinne for å holde liv i håpet om å EM-kvalifisere seg via gruppespillet.

Som unggutt forsøkte Bryan Zaragoza seg i klubber som Sevilla og Real Betis Men ingen ville ha ham. Heller ikke Malaga i hjembyen så talentet som lå der, og han spilte for miniklubber før Granada ga ham kontrakt for tre år siden.

KOMETKARRIERE: Bryan Zaragoza kysset klubbemblemet etter å ha scoret mot Mallorca i august. Foto: Pepe Torres / EPA / NTB

Også der gikk det lenge veldig tregt. Zaragoza spilte altså på Granada II i hele 2021/22-sesongen, men etter en forrykende avslutning ble han tatt opp i A-stallen i fjor sommer.

Det ble ingen umiddelbar suksess, men igjen avsluttet han imponerende. Med scoringer i de tre siste kampene bidro han sterkt til at klubben sikret opprykk til La Liga. Der har han bare fortsatt utviklingen.

Akkurat nå er sjansen stor for at ender det med EM-spill for 22-åringen neste sesong.