I Sky Sports podkast – hvor hans tidligere lagkompiser Roy Keane og Gary Neville er med – svarer Solskjær på hva han ville gjort annerledes.

– Jeg har tenkt mye på det, selvfølgelig. Det riktige var å signere Cristiano, men det ville vært bedre for både Cristiano og oss om han ikke hadde signert. Det er overskriften, sier Solskjær, som måtte forlate Manchester United 21. november 2021.

Bare fire måneder før hadde han utvidet kontrakten med klubben. Men mye forandret seg etter at Cristiano Ronaldo returnerte til Old Trafford i slutten av august. Han scoret to mål i sin første ligamatch.

– Vi trodde dette skulle fungere etter den første kampen. Jeg hadde spilt med ham, kjente ham og snakket med ham. Han ville spille tre av fire kamper. Han skjønte at han ble eldre. Men han var ikke fornøyd da han ble satt ut. Det var heller ikke Sir Alex, sier Solskjær.

ENDTE DÅRLIG: Solskjær med Ronaldo i november 2021. Foto: ALBERTO LINGRIA / Reuters / NTB

Han medgir at Ronaldos comeback forandret et United-lag som hadde blitt nummer to og tre i Premier League de to foregående sesongene. Med superstjernen kunne ikke laget lenger presse motstanderen høyt.

– Det var ingen problemer med ballen i laget. Men vi måtte forandre rollene når vi ikke hadde ballen. Vi var et av lagene som presset høyest i banen, forteller Solskjær.

Resultatene falt allerede etter par uker med Cristiano Ronaldo.

– Det var den riktige avgjørelsen, men det ble ikke riktig, erkjenner Solskjær.

Ole Gunnar Solskjær oppfordret allerede for seks år siden Manchester United til å få Erling Braut Haaland til klubben. Han ringte klubben i juni/juli 2018 og sa «Dere må signere denne gutten. Han vil bli topp-klasse.»

Ole Gunnar Solskjær var da Haalands trener i Molde. 1. juli 2018 fikk Haaland sitt store gjennombrudd for klubben med fire scoringer mot Brann i Bergen. Det ble før kampen meldt at Manchester United hadde en speider på tribunen.

TV 2 omtalte saken først i Norge.

Men Manchester United hørte ikke på Solskjær. Haaland gikk i stedet til Salzburg mens Solskjær i desember 2018 selv ble manager i Manchester United.

Han hadde fortsatt samme ønske.

– Jeg fortalte til klubben «Kjøp han nå», før han hadde spilt en eneste kamp for Salzburg. For han spilte ikke for dem i starten – i rundt tre-fire måneder, sier Solskjær i podkasten.

VAR SAMMEN: Ole Gunnar Solskjær og Erling Braut Haaland i Molde for seks år siden. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Haaland var ingen umiddelbar suksess i Østerrike. Det tok først av i september 2019. Spissen ble en sensasjon med hattrick i Champions League-debuten mot Genk.

– Jeg fortalte dem at vi burde signere ham nå, for han har en utkjøpsklausul, og den visste vi om. Vi var klar over den, og ingen andre ville vært villige til å betale den summen, sier Solskjær og avslører at utkjøpsklausulen var på 20 millioner euro.

Jærbuen dro videre til Borussia Dortmund i 2020 før han ble Manchester City-spiller i 2022.

Solskjær erkjenner at han ikke var tøff nok i diskusjonene om spilleren han kaller «en juvel». Som Molde-trener hadde han sett en stor utvikling i løpet av 2017 og 2018.

– Jeg hadde trent ham i 18 måneder – bare signer ham. Den gutten gir alle så mye energi. Han er en lagspiller – når han er alene med keeper så tenker han ikke på sin egen statistikk – han sentrer hvis noen er med ham, og kan garantere et hundre prosent sikkert mål, sier Ole Gunnar Solskjær.

Erling Braut Haaland og Manchester City møter onsdag FC København i Champions League. Tirsdag stilte han overraskende opp på pressekonferansen før kampen.