— Vi føler vel at Mons Ivar Mjelde har utspilt sin rolle som hovedtrener i Start, og vi har vanskelig for å tro at han kan snu trenden slik situasjonen er nå, skriver leder i Tigerberget, Frode Nordskag-Furru i en e-post til Fædrelandsvennen.

I en kommentar mandag skriver Fædrelandsvennens sportsleder Pål W. Jørgensen at Start bør bytte trener nå for å minske sjansen for nedrykk.

Starts supporterklubb er langt på vei enig.

— Skal Start ha tippeligakontrakt også i 2016 er det klart ting må skje nå. Det vi vet med sikkerhet er at Mjelde ikke er her i 2016. Det mest ideelle hadde nok vært å få på plass en ny trener så fort som overhodet mulig, som hadde sett ting med nye øyne og som hadde skapt trygghet i spillergruppa og hevet engasjementet, forklarer Nordskag-Furru, som beskriver situasjonen som prekær.

Økonomisk fokus

— Men man skal være forsiktig å skylde alt på én mann. Det er mange faktorer som spiller inn slik vi ser det.

Tigerberget er klar over at det har vært en utfordrende situasjon for Start denne sesongen, spesielt økonomisk.

— Salget av Vilhjalmsson kom på et dårlig tidspunkt da Start var inne i en forholdsvis god periode. Uten at en erstatter var på plass. Økonomien har hatt alt for stor fokus i hele år. Så er ikke enkelt å være trener når man har den spillerstallen man har og når det til tider forsvinner flere nøkkelspillere enn det kommer erstattere inn.

Midlertidig løsning

Uansett, Starts supportergjeng ønsker seg en endring nå.

— En midlertidig løsning vi hadde sett for oss, er at Odd Berg hadde tatt over resten av sesongen til en ny hovedtrener er på plass. Mye sitter i hodet på spillerne, og for oss virker det som de ikke har troen på det de holder på med. Ikke ser det ut til at Mjelde greier å motivere spillerne til å ta grep om situasjonen heller, og det er ikke å stikke under en stol at Mjelde har hatt sin dårligste eliteseriesesong her på Sørlandet så langt som hovedtrener i Start, skriver Nordskag-Furru.