Uten stjerner som Ada Hegerberg, Caroline Graham Hansen og Guro Reiten var Frankrike store favoritter mot Norge.

For selv om Marit Bratberg Lund, med sitt første landslagsmål, tente et håp om poeng med scoring etter timen spilt, så headet Wendie Renard inn seiersmålet bare minutter etterpå og sikret seieren for Frankrike.

– Jeg tror vi først og fremst må tenke at kampen i dag er et skritt i riktig retning. Vi spiller ganske jevnt med Frankrike som er et veldig godt lag. Vi må egentlig bare bygge videre på det, sier målscoreren til VG etter kampen og får støtte av landslagssjef Leif Gunnar Smerud:

– Det er mye å bygge videre på. Det er en kamp mot et veldig godt lag, og det lever helt inn. Det er mange hos oss som står opp og frem i dag, og jeg synes vi gjør en god prestasjon, sier Smerud til VG.

• Se høydepunktene i sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Tapet gjør at Norge vinker farvel til muligheten for OL-deltagelse neste sommer. I tillegg ligger de norske jentene helt sist i sin gruppe i Nations League og står i stor fare for å rykke ned. Det kan være krise for neste års EM-kvalifisering.

Det gjenstår tre kamper av Nations League-gruppespillet. En bortekamp mot Frankrike, hjemmekamp mot Portugal og en bortekamp mot Østerrike.

– Jeg ser på det som at det er alle muligheter for å unngå nedrykk. Vi må bare fortsette å bli bedre og bedre, det er ikke noe annet å gjøre, sier Smerud.

Kvalifiseringen endrer format inn mot EM i Sveits i 2025. Kvalifiseringen vil foregå i Nations League. Er man da på nivå A, det øverste nivået, vil man få en betraktelig lettere vei til mesterskapet i 2025 enn om man er på nivå B.

Det handlet stort sett bare om Frankrike på Ullevaal i den første omgangen. Etter et par friske åpningsminutter av Norge var det Frankrike som trillet ball og kontrollerte kampen.

Bortelaget skapte lite, men etter drøye 23 minutter fikk Julie Dufour et hav av plass på venstrekanten. Innlegget fra dødlinjen traff kaptein Maren Mjelde som både på klønete og uheldigvis satte ballen i eget nett.

– Jeg får litt vondt av dem. Det er et lag med mange dårlige opplevelser sammen, og et lag med lite selvtillit, sier NRK-ekspert Carl-Erik Torp i pausen.

SELVMÅL: Frankrike tok ledelsen 1–0 etter et selvmål av landslagskaptein Maren Mjelde. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Etter pause hevet Norge seg og fikk til og med en scoring.

Et innlegg fra Mimmi Löfwenius Veum fant Sophie Román Haug som headet inn mot Frida Maanum. Hun tapte sin duell, men Norges venstreback holdt trykket opp og kranglet til slutt ballen over streken.

Det var Bratberg Lunds første landslagsmål.

FØRSTE LANDSLAGSMÅL: Marit Bratberg Lund og Mimmi Löfwenius Veum jubler for utligningen. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Norge kom dessverre kjapt ned på jorden igjen. Bare minutter senere var Wendie Renard først på et hjørnespark og headet Frankrike i front igjen.

Etter det var Frankrike nærmere 1–3 enn Norge var utligning. Nærmest var Bratberg Lund med et langskudd.

Østerrike sin seier mot Portugal gjør at Norge ligger sist i sin gruppe. Det er to poeng opp til nevnte Portugal på tredjeplass.