Den svært fotballinteresserte ordføreren i Kristiansund har selv spilt mer enn 700 kamper for ulike klubber i byen.

Han var involvert da Kristiansund Ballklubb ble stiftet i 2003, og pleier fortsatt et nært forhold til spillere, trenere og ledere i klubben. Seinest noen dager før Molde-kampen var han på trening for å snakke fotball med trener Christian Michelsen og daglig leder Kjetil Thorsen.

Hadde sesongkort i MFK

Men tidligere var han også en ivrig MFK-supporter. Neergaard hadde MFK-flagg i flaggstanga, kjøpte sesongkort på Aker stadion i flere år og sto sammen med Tornekrattet på cupfinalen.

Han er jevnaldrende med tidligere MFK-spiller og nåværende administrerende direktør Ole Erik Stavrum, og omtaler seg selv som ivrig Molde-tilhenger på den tida.

Sjukehusstriden

Nå forteller Kjell Neergaard at han fikk klar beskjed fra omgivelsene da han ble ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i 2014. Sjukehusstriden var én av grunnene til at han valgte å dempe sin sympati for MFK. Men fremdeles håper han at klubben vinner alle sine kamper, bortsett fra når KBK er motstander.

Ordføreren beskriver også hva som skjedde da han stormet banen i gledesrus etter Kristiansunds 1-0-seier på Aker stadion i 2017, før han ble fysisk stoppet av vaktene og vist bort fra indre bane til tross for store protester fra KBKs trenere og ledere.

Kristiansund-ordfører Kjell Neergaard er gjest i RB-sporten. Foto: RICHARD NERGAARD

Svake resultater

Redaktør og Everton-supporter Ole Bjørner Loe Welde er programleder. Han gir KBK-supporter Neergaard oppmuntrende råd om hvordan et lag kan komme ut av en periode med svake resultater. Etter tapet mot Molde står Kristiansund fortsatt med ett poeng. Laget har spilt sju kamper i eliteserien.

Panelet i denne episoden består av Loe Welde, Pernille Huseby og Trond Hustad.

Du kan høre RB-sporten der du vanligvis hører podkast, eller spille av episoden i vinduet i denne saken.