I 2005, da Cristiano Ronaldo var to år ut i sin Manchester United-karrière, opplevde portugiseren en tøff tid.

Faren José var dødssyk med en leversykdom.

I et intervju med den britiske avisen The Timesuttrykker stjernespilleren takknemlighet over hvordan daværende United-manager Alex Ferguson reagerte.

— Faren min var dødssyk og var på et sykehus i London. Det var ikke bra. Jeg sa til Ferguson, «trener, jeg vil dra». Det var på et avgjørende tidspunkt av sesongen, men Ferguson sa «fotball betyr ingenting sammenlignet med faren din. Hvis du vil dra, så dra» , forteller Ronaldo.

— Jeg vil alltid sette pris på det, legger han til.

For noen uker siden fortalte Ronaldo om Fergusons voldsomme raseri. - Han sparket alt.

- Du må sentre

Ronaldo har flere ganger tidligere lagt vekk på sitt gode forhold til skotten, som nå er pensjonist etter at han ga seg som United-manager i 2013. Ferguson hentet Ronaldo fra Sporting Lisboa i 2003. Seks år senere dro han videre til Real Madrid, som én av verdens aller beste spillere.

- Jeg lærte mye fra Ferguson også. Ett av begrepene jeg fortsatt husker i dag er «decision making» (å ta beslutninger). «Du er god, men du klarer ikke å ta beslutninger. Du må sentre den jæ* ballen». Det sa han alltid til meg, forteller Real Madrid-angriperen.**

Ronaldos karrière har nådd nye høyder i Madrid. I oktober slo han Raúl González' rekord for antall scorede mål for de hvitkledde, da han fant nettmaskene for 324. gang, i en Champions League-kamp mot Malmö.

Det har lenge vært spekulært om hvorvidt Ronaldo vil vende tilbake til Manchester United. I september fikk ryktene ny giv da Ronaldo innrømmet at det ikke var umulig at han én dag kunne bli lagkamerat med Wayne Rooney igjen.

Flere Real Madrid-ledere har imidlertid avvist muligheten for en Ronaldo-exit. Denne uken uttalte til og med klubblegende og B-lagstrener Zinedine Zidane seg om ryktene.

— Ronaldo er ikke til salgs, det ville ikke gitt mening, sa Zidane, som også la til at heller ikke Gareth Bale er på vei bort.

— Vi signerer de beste spillere i verden, vi selger dem ikke.

Interessert i internasjonal fotball? Da anbefaler vi disse sakene:

Stem ved å stumpe røyken! Det kreative påfunnet går verden rundt.

FIFA-topp hevder Suárez slettes ikke sto bak bitemerkene på Chiellinis skulder. - Suspekt, sier NRK-profil.

Storavis håner Ronaldo med vulgær forside: - Spis den