BARGJEST: Wagner vil feste, til tross for tap. Foto: Tommy Ellingsen
RØKER VANNPIPE: Luis skylder på Felipe Melo. Foto: Tommy Ellingsen
SKYLDER PÅ DOMMEREN: Camilla var heller ikke fornøyd med Kaká, til tross for trøye nummer 10. Foto: Tommy Ellingsen

Alle har fri fra jobb og landet stod stille mens Brasil spilte kamp. Folk festet i gatene før, under og etter kampen. Selv om det haglet en del portugisiske banneord etter kampslutt fortsatte festen i samme tempo. Det eneste som teller for brasilianerne nå er at erkerival Argentina ikke stikker av med VM-seieren.

— I Brasil fester vi for alt, selv om vi taper. VM er en folkefest uansett. Forteller Wagner, en av gjestene på baren Arabicas i Sao Paulo.

Han forteller videre at han var sikker på at Brasil kom til å spille finale.

– Vi burde fått flere mål i første omgang, mens andre omgang var elendig. Felipe Melo ødela med håpløst spill, sier Wagner mens han rister på hodet.

Guttegjengen Luciano, Duilio, Rodrigo og Talles var tydelig misfornøyd med innsatsen til Brasil.

– Jeg har veddet med broren min om at Brasil kom til å tape. Nå må han klippe av seg alt håret. Sier Talles. Nå håper bare guttene at ikke Argentina vinner.

– Hvis Argentina vinner VM skal vi klippe av oss alt håret alle fire , forteller kompisene.

(saken fortsetter under bildet)

GJENG: Luciano, Duilio, Rodrigo og Talles i Sao Paulo. (Foto: Tommy Ellingsen)

På terrassen utenfor baren sitter Luis og røker vannpipe. Han mener Brasil tapte på grunn av Melo.

– Melo burde ikke engang blitt tatt ut til VM. Når han først dreit seg ut burde han blitt byttet ut. Det er derfor ikke bare Melos, men også Dungas feil at vi ryker ut av VM.

— Brasil vinner i 2014. Vår erkefiende Argentina kommer til å vinne i år og vi får dessverre se rumpa til Maradona. Men vi er fremdeles brasilianere så fest er det alltid. Det kom som en overraskelse dette. Vi burde kommet til semien og bli slått av Argentina eller Tyskland. Grunnen til vi taper er 50-50 Dunga og Melos feil, forteller Rafael, Vinicius og Yuri som alle er kledd i Brasils landslagsdrakt.

(saken fortsetter under bildet)

I BRASIL-DRAKTER: Rafael, Vinicius og Yuri. (Foto: Tommy Ellingsen)

— Festen er absolutt slutt. Det var en overraskelse at vi taper og grunnen til at vi taper tror jeg var at det var mye feil dømming. Mye som ikke ble registrert. Kaká var mye verre enn Felipe Melo. Han spilte elendig. Verst av alle! Sier Camilla.

Inne på baren danser folk samba og koser seg i sola.

- Sammendrag av dagen: Kampen var dritt, men ølet var kaldt og godt! Ler Leticia, Jessica, Luciano og Henrique.