Og den rekken gjør at Arsenal fortsatt bare er to poeng bak Liverpool i kampen om seriegullet når 12 kamper gjenstår.

Lørdag vant de 4–1 mot Newcastle, der førsteomgangen var en skikkelig oppvisning.

– Arsenal ser ut som et lag som er skikkelig opprørte etter prestasjonen i midtuken. Presset og intensiteten var der fra første stund. De spiller som villmenn og har kvalt dette Newcastle-laget, sa Rio Ferdinand i pausen på TNT Sports.

Newcastle-legenden Alan Shearer hamret løs på tastaturet.

– Er det mulig å sette inn en j***a takling, freste Shearer på Twitter/X.

London-laget tapte 0–1 for Porto i Champions League på onsdag. Før der igjen vant de 6–0 mot West Ham og 5–0 mot Burnley.

– Vi hadde litt å revansjere, sier Martin Ødegaard til Viaplay – og forteller at de også hadde 0–1-tapet på St. James’ Park i høst friskt i minnet.

DYKTIGE PÅ DØDBALL: 1–0-scoringen til Arsenal kom etter en dødball. Det har vært en gjennomgangsmelodi denne sesongen. Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters / NTB

Arsenal-festen startet 18 minutter ut i kampen – på sedvanlig vis.

Gabriel stanget ballen mot mål på første stolpe. Loris Karius reddet på strek, før ballen spratt ned i målgården. Der forsøkte Tino Livramento å klarere, men i stedet traff han lagkamerat Sven Botmans kne. Deretter passerte ballen målstreken hårfint.

Dermed var Arsenals dødballmål nummer 27 et faktum. Det er soleklart flest i serien (Luton er neste på listen med 18 dødballmål).

Se det klønete selvmålet her:

Scoringen ga Arsenal momentum, for bare seks minutter senere økte de ledelsen.

Gabriel Martinelli slo inn fra høyre mot en stormende Kai Havertz. Han prikket ballen i mål bak landsmann Karius.

Skuddstatistikken talte 11–0 i favør Arsenal til pause. Samtidig hadde Newcastle bare noen touch på motsatt banehalvdel.

– Det har vært en oppvisning i presspill. De presser Newcastle ut av Emirates, sa Viaplays ekspert Pål André Helland i pausen.

– Det har vært totaldominans. Jeg tror ikke jeg har vært borti lignende, fulgte han opp.

ØKTE LEDELSEN: Kai Havertz feirer sin 2–0-scoring. Foto: VINCE MIGNOTT / EPA / NTB

Havertz kunne blitt tomålsscorer like etter hvilen. Tyskeren ble spilt alene med keeper, men skjøt halvmeteren utenfor mål.

Etter timen spilt skulle imidlertid Arsenal få 3–0.

Buyako Saka snurret rundt med Livramento på høyrekanten, før han skrudde inn kampens tredje mål.

Deretter tok det bare minutter før de scoret enda et dødballmål, denne gangen signert Jakub Kiwior.

I 2011 rotet Arsenal bort en 4–0-ledelse mot nettopp Newcastle (4–4) i løpet av 19 minutter. Denne gangen ble det med et trøstemål av Joe Willock fem minutter før slutt.

Det satte dog en stopper for Arsenals imponerende målform uten baklengs: Siden Liverpools 1–1-mål – der Arsenal vant 3–1 til slutt – scoret London-klubben 17 mål i serien før nullen sprakk igjen lørdag kveld.