Branns nye, danske midtstopper Andreas Skovgaard er på plass i Spania med laget.

Da overgangen var i boks, valgte Brann-spiller Sivert Heltne Nilsen å ønske dansken velkommen med et videoklipp.

I en svensk seriekamp i 2020, mellom Nilsens Elfsborg og Skovgaards Örebro, hadde sistnevnte fått en blodflekk på drakten sin. Det lot ikke Nilsen gå upåaktet hen.

– Jeg husker det, sier Skovgaard med et smil.

Laget hans hadde hjørnespark, da Nilsen lagde et oppstyr over blodflekken. For å distrahere og ta vekk fokus, mener Skovgaard.

«Blod», roper Nilsen flere ganger i videoen han delte på Twitter.

«Det er korona. Se på dette!» roper han på engelsk til dommeren og peker på Skovgaard.

Det endte med at dommeren sendte dansken av for å skifte trøye.

– På et tidspunkt syntes jeg det var veldig irriterende. Men det er sånn det er. Man gjør alt for å vinne og spiller på de småtingene der, sier Skovgaard.

– Jeg er en ledertype

Den nye Brann-stopperen innrømmer glatt at han kunne funnet på å ta en «Sivert» selv. Slik som Nilsen, beskriver han seg som en vinnerskalle.

Brann har jaktet en venstrebeint stopper hele vinteren, gjerne med en dose lederegenskaper og pondus.

– Jeg er en ledertype som tar masse ansvar på banen, om jeg selv skal si det. Jeg gir alt for å vinne og er god med ballen.

Andreas Skovgaard rykket ned med Örebro sesongen 2021.

Skovgaard er 24 år gammel og spilte i Örebro i 2020 og 2021. Kontrakten hans ble terminert 31. januar.

– Han var ganske bra i 2020, men i 2021 var han direkte svak, sa Eurosport-ekspert Joacim Jonsson til BT søndag.

Skovgaard sier han har hatt dialog med Brann «i et par uker». Samtidig har han hatt andre muligheter, både i og utenfor Skandinavia, sier han.

– Men det var viktig for meg å vente på noe som var riktig. Jeg ville ikke stresse bare fordi jeg var noen uker uten klubb.

Minner Horneland om tidligere Brann-stopper

Andreas Skovgaard har i drøyt tre uker ikke trent med et fotballag, men på søndag fikk han sete på flyet med sine nye lagkamerater fra København til Alicante.

Trener Eirik Horneland gir stopperen gode skussmål for venstrefoten etter to økter på spansk gress, men sier samtidig at dansken «ligger to–tre uker» bakpå fysisk.

– Nå gjelder det å bygge på fysikken hans uten å overbelaste, sier Horneland.

Eirik Horneland sier han nå er fornøyd med dekningen på stopperplass.

Skovgaard var ansett som et stort talent i danske i Nordsjælland. Han dro siden ut på et heller mislykket opphold i nederlandsk toppliga og Heerenveen.

– Han har bra erfaring fra mye spill i både Superligaen i Danmark og Allsvenskan. Han er en som gjorde det bra i tidlig alder og reiste ut uten å lykkes helt. Han måtte begynne litt på nytt. Så får vi se om vi får ut makspotensialet hans, sier Horneland.

Nordsjælland-supporter Casper de Linde, som BT snakket med på søndag, mente Skovgaard var en av Danmarks beste forsvarsspillere med ballen i beina. Horneland beskriver en midtstopper med slepen venstrefot og taktisk forståelse.

Tankene hans går til en tidligere Brann-midtstopper med slepen venstrefot og offensive kvaliteter.

– I det offensive spillet minner han om Vegard (Forren).