Nordmannen satte med andre sitt soleklare stempel på kampen den timen han spilte i tirsdagens Champions League-oppgjør mot Young Boys.

Pep Guardiola var – naturlig nok – full av lovord om sin egen målkonge. Han brukte ett sekund eller to på å tenke da han ble spurt om Haaland bør få Gullballen-prisen ved neste anledning hvis han holder en slik scoringsrate som nå.

– Hvis han klarer å vinne mange trofeer med lagkompisene sine, så kan han klare det. Men hvis han ikke gjør det, så kommer han ikke til å vinne, sier City-manageren på sin pressekonferanse etter kampen.

• Etter kampen og kveldens to fulltreffere kunne i hvert fall Haaland rusle rundt på stadion vel vitende om at han har totalt 39 scoringer på 34 kamper i Champions League. Kveldens siste mål var av det vakre slaget.

• Det fører ham enda nærmere Sergio Agüero, en annen City-helt, som er nummer 19 på listen over turneringens mestscorende gjennom tidene med 41 mål.

• I tillegg er laget med kveldens trepoenger videre til åttedelsfinalene med full pott etter fire av seks gruppespillkamper.

NY STERK EUROPA-KVELD: For Erling Braut Haaland, her etter sin andre scoring for kvelden mot Young Boys. Foto: PETER POWELL / EPA / NTB

Guardiola ble også spurt om Haaland i det hele tatt overrasker ham lenger. Jærbuen scoret, for andre gang denne sesongen, med et tungt og hardt skudd fra utenfor 16-meteren.

– Det andre og tredje målet er fantastisk.

– Med den kontrollen Erling har og han ser målet, men han tenker ikke mye. Han bare skyter og er klinisk, sier City-manageren.

Men det som trolig får mest oppmerksomhet er feiringen hans på 1–0-scoringen. Haaland valgte nemlig å imitere den tidligere Chelsea-målkongen Didier Drogbas ikoniske feiring da han satte inn en straffe etter drøyt 20 minutter.

Det er ikke tilfeldig.

Drogba ledet nemlig Gullballen-arrangementet i Frankrike sist uke.

Og da Gerd Müller-trofeet ble delt ut av tidligere storspiss Gary Lineker til nettopp Haaland, fikk 23-åringen en spesiell utfordring av begge de to tidligere storscorerne.

VANT OG BLE UTFORDRET: Erling Braut Haaland og Gary Lineker, her på scenen sammen under Gullballen-utdelingen i Frankrike forrige uke. Foto: MOHAMMED BADRA / EPA / NTB

Rett og slett om han kunne feire som en av dem når han scoret neste gang.

Nordmannen ville ikke love noe, men svarte at han «skulle tenke på dem begge neste gang og så bestemme seg».

Nordmannen valgte Drogbas feiring.

«En mann av sine ord», skriver Drogba på X (tidligere Twitter).

For i noen sekunder, glisende fra øre til øre og med strake armer og hender skrått ut fra kroppen akkurat slik Drogba gjorde i sine glansdager, jublet Haaland for 1–0-scoringen på Etihad Stadium.

HYLLEST: Didier Drogba la ut denne tweeten etter at Erling Braut Haaland feiret som ham. Foto: X / Didier Drogba

Haalands straffescoring kom etter total City-dominans i innledningen. Hele den første omgangen ble «power play» på ishockeyspråket – eller spill mot et mål om du vil – der hjemmelaget så ut som de hadde en spiller mer på banen.

Men en utålmodig Pep Guardiola måtte altså vente til drøyt 20 minutter før Haaland sørget for lagets første.

Hjemmelagets andre mål kom etter at Phil Foden gjorde det aller meste selv og sørget for 2-0 like før dommeren sendte lagene i garderoben til halv tid.

Den andre omgangen fortsatte som den første.

Og da Haaland fikk sjansen i det 52. minutt var han igjen nådeløs – denne gangen fra distanse.

Han fikk ballen utenfor Young Boys’ 16-meter, før han brukte noen berøringer på å legge den til rette, og deretter hamre ballen knallhardt i lengste hjørne.

Det var også noe av de siste han gjorde i tirsdagens kamp.

Etter en drøy time var Haaland ferdigspilt, ble byttet ut med landsmann Oscar Bobb og kunne sette seg glisende på spillerbenken.

City-dominansen fortsatte den siste halvtimen også, men uten noen flere scoringer.

Tre poeng og full pott på de første fire gruppespillkampene sørger for at Guardiolas menn er klare for åttedelsfinalene etter nyttår.