Jönköping Södras store stjerne var en av de svenske idrettsprofilene som gikk bort i fjor.

Men da «Kocken» skulle hedres fikk SVTs seere isteden se et bilde av navnebror Rolf-Inge Andersson, som spilte for Mjällby på 1980-tallet.

Og ikke nok med at det var feil person: Rolf-Inge Andersson lever i beste velgående.

– Det der er ikke bra i det hele tatt, sier Mjällby-sportssjef Hasse Larsson til Expressen.

– Jeg ber så utrolig mye om unnskyldning hvis han eller noen av hans slektninger ble fornærmet. Det var absolutt ikke vår intensjon, sier gallasjefen Stephan Rimér.

MÅLSCORER: Rolf «Kocken» Andersson (delvis gjemt bak Lennart «Nacka» Skoglund) scoret i debuten for Hammarby i 1967. De vant kampen 2–1. Foto: LENNART NYGREN / TT / / TT Nyhetsbyrån / NTB

Det er ikke første gang svenskene tabber seg ut. I 2022 dukket også feil person opp i tv-bildet da avdøde Bo William Takter skulle hedres.

– Jeg vet ikke ennå ikke årsaken til at feilen skjedde. Jeg har notert meg at de heter det samme. Noen ganger er det en utfordring å verifisere alle bildene og dobbeltsjekke, sier Rimér om årets tabbe, ifølge Aftonbladet.

– Det er ikke noe vi tar lett på. Innslaget er veldig viktig for oss, og det er noe vi bruker mye tid og energi på. Det eneste jeg kan love er at vi skal gjøre så godt vi kan.

ARRANGØR: Stephan Rimér. Foto: Mikael Fritzon/TT / TT Nyhetsbyrån / NTB

Rolf «Kocken» Andersson døde i januar i fjor – 80 år gammel. Han spilte for blant andre Hammarby og Jönköpings Södra på 60- og 70-tallet. Han spilte åtte landskamper for Sverige.

«Kocken» er kanskje aller mest kjent for å være den foreløpig siste svensken som har scoret mål i en landskamp mot England på Wembley.

Det gikk bedre da kreftsyke trenerlegenden Sven-Göran Eriksson ble hyllet av flere store fotballstjerner: