Jadon Sancho kom inn og scoret i sin første Premier League-kamp siden oktober. 22-åringen pekte mot hodet i jubelen etter utligningen til 2–2. Det rørte et Old Trafford med 73.456 tilskuere på plass.

– Det er fysisk, men det fysiske har sammenheng med det mentale, meldte Manchester United-manager Erik ten Hag ifølge ESPN for en måned siden. I stedet for å følge laget til Spania kjørte Sancho sitt eget opplegg i Nederland i VM-pausen.

– Så jeg må vise tålmodighet, sa Manchester United-manageren.

Onsdag kveld fikk han betalt.

– Han er glad. Han jobber bra på treningene. Han er på vei tilbake, og vi ser i dag at han kan ha stor påvirkning på resultatene våre, sier Erik ten Hag til Viaplay.

– Dette er starten på noe veldig, veldig bra, tror Viaplay-ekspert Sigrid Heien Hansen og roser manageren for å ha gitt Sancho tid.

En fornøyd Sancho skrev på Twitter etter kampen:

Sammen med et mål av Marcus Rashford i 2. omgang reddet Sancho kvelden for et Manchester United som kom 0–2 under mot managerløse Leeds.

Rashford har også feiret med å peke mot hodet en rekke ganger den siste tiden:

Men seieren glapp for Manchester United.

– I United er vi alltid skuffet når vi går glipp av poeng. Det er unødvendig. Når man ligger under med to mål er det vanskelig å komme tilbake i Premier League. Måten vi kommer tilbake på er bra, men måten vi starter på er dårlig, sier Erik ten Hag og kaller starten av det klassiske Leeds-derbyet «uakseptabelt».

– I derbyer trenger du en egen holdning. Du må være klar fra start, ta ansvar, vinne duellene og være god med ballen, sier United-manageren etter tidlige Leeds-scoringer i begge omganger.

Dermed klarte United ikke å komme à poeng med naboen Manchester City.

Leeds klarte ikke å ta sin første ligaseier på Old Trafford siden 1981. Poenget var en opptur etter tap 5–1 og 6–2 de to siste sesongene, men likevel en skuffelse etter at tomålsledelsen røk.

– Vi beviste av vi har et topp lag, sier Wilfried Gnonto. Han innrømmer blandede følelser.

Gnonto sjokkstartet Leeds allerede etter 55 sekunder.

Gjestenes Pascal Struijk vant ballen før italieneren fant spissen Patrick Bamford noen centimeter på rett side av offsidegrensen. Trekanten var like perfekt. Omgitt av fem United-spillere.

Den 172 cm høye Gnoto presset ballen ned i David de Geas høyre hjørne.

0–1: Wilfried Gnonto feiret sin tidlige scoringen med å hysje. Foto: Dave Thompson / AP

Michael Skubala kunne juble med resten av den midlertidige managertrio etter mandagens sparking av Jesse Marsch.

Manchester United så ikke ut til å være helt påskrudd.

Struijk var bare en de Geas høyre keeperhanske fra å score dagens andre med brystet etter 10 minutter. Det var all grunn for Erik ten Hag å reise seg fra managerstolen og ta turen ned på sidelinjen.

Leeds mistet Pascal Struijk rett etterpå. Venstrebacken fikk et skudd fra Marcus Rashford i hodet. Dermed var Leeds to mann i minus fra startoppstillingen. Luis Sinisterra hadde allerede gått av.

Alejandro Garnacho var noen centimeter fra utligning på to muligheter etter å ha blitt satt glimrende opp av Bruno Fernandes begge ganger. 18-åringen fra Madrid satte fart på United før Marcel Sabitzer utfordret Leeds-keeper Illan Meslier med et skudd oppe i hjørnet.

Men Manchester United kom ikke nærmere i løpet av de 53 minuttene 1. omgang varte.

IKKE FORNØYD: Alejandro Garnacho klarte ikke å utnytte sjansene før pause. Foto: Martin Rickett / Pa Photos

Den amerikanske midtbaneduoen Tyler Adams og Weston McKennie jobbet intenst.

– De har vært veldig bra i 1. omgang, mente Eirik Bakke – eks. Leeds – i Viasats studio.

Casemiro og Christian Eriksen ute, hadde Fred og Marcel Sabitzer den sentrale jobben hos Manchester United. Østerrikeren – innleid fra Bayern München – spilte sin første kamp fra start.

Men det var Leeds som dundret av gårde etter pause også.

Innbytter Crysencio Summerville og presspillet fungerte optimalt. Gnonto spilte fri Summerville på venstre. 21-åringen fra Rotterdam presset ballen forbi de Gea via Raphaël Varane.

– Det er nesten så man ikke tror det man ser, kommenterte Nils Johan Semb fra Old Trafford.

Før timen var gått forsvant en ble en svært ble United-spiss Wout Weghorst byttet ut sammen med Garnacho. Inn med Jadon Sancho for første gang i ligaen siden i fjor høst Og Premier League-debutant Facundo Pellistri.

1–2: Marcus Rashford jubler for Manchester Uniteds første mål. Foto: PETER POWELL / Reuters

Byttene ga umiddelbar effekt. Pellistri var tredje sist på ballen da Diego Dalot la et perfekt innlegg.

Marcus Rashford gikk i været, slo stopper Robin Koch i lufta og headet ballen i hjørnet. Rashfords åttende ligascoring etter VM-pausen.

Men Leeds hadde ikke gitt seg. Brenden Aaronson knallet et frispark i David de Geas høyre stolperot.

Allerede søndag møtes klubbene igjen i Premier League. Da på Elland Road i Leeds.