Foran 6331 tilskuere vartet Svava Gudmundsdottirs opp med fotballkunst da hun blåste ballen i nettaket fra svært skrått hold. Perlemålet så lenge ut til å bli stående som kampens eneste, men på slutten utnyttet Olivia Holdt svakt forsvarsspill og sørget for 1–1 for Rosengård.

Det var et bittert baklengsmål for Brann, og Holdt gjorde seg ikke mer populær hos bergenserne da hun terget hjemmefansen ved å holde seg til ørene.

– Du ser hva slags typer det er. Hvis det skal være sånn, svarer vi med samme mynt i neste kamp, sier Brann-kaptein Tuva Hansen til VG.

Returoppgjøret i Sverige går neste onsdag. I potten ligger en billett til gruppespillet i Champions League. En plass der vil gi Brann cirka fire millioner kroner (400.000 euro). Det er omtrent fem ganger mer enn man fikk for å nå åttedelsfinale i 2020.

Hansen opplevde Holdts feiring på nært hold. Kapteinen er ikke særlig imponert over påfunnet.

– Jeg kjenner at det er noe som trigger meg når de gjør sånt med mine supportere. Da har jeg enda mer lyst til å ta dem i neste kamp. Jeg synes ikke noe om det, ikke i det hele tatt, sier Hansen.

Etter noen rolige åpningsminutter, fikk Rosengård to solide sjanser på rappen etter kvarteret spilt. Først fikk Mimmi Larsson heade relativt upresset, men Guro Bergsvand kastet seg foran avslutningen. Deretter prøvde Sofie Bredgaard seg fra distanse, men Brann-keeper Aurora Mikalsen reddet skuddet.

I stedet var det Brann som skulle ta ledelsen. Tuva Hansen brøt høyt i banen, før hun sendte Svava Gudmundsdottir alene med keeper med en flott stikker. Den islandske spissen viste både kraft og presisjon da hun blåste ballen over keeperen og i mål fra skrått hold.

– Den var praktfull. Helt nydelig, sier Hansen om lagvenninnens scoring.

PERLEMÅL: Her sender Svava Gudmundsdottir Brann opp i ledelsen 1–0. Foto: Marit Hommedal / NTB

Tidligere i kampen hadde Brann-forsvaret slurvet ved flere anledninger uten at det fikk noen konsekvenser, men kvarteret før slutt straffet det seg. Olivia Holdt plukket opp en svak klarering og limte 1–1-scoringen lavt i hjørnet bak Mikalsen.

Holdt feiret scoringen ved å terge Brann-fansen, kanskje inspirert av Leo Østigårds feiring mot Sverige i sommer.

Det var uvant svakt forsvarsspill av et Brann-lag som kan skilte med bare 20 baklengsmål på de siste 37 kampene i den norske ligaen. Etter utligningen fikk Rosengård også flere sjanser til å snu kampen, men ble hindret av en god Mikalsen i Brann-målet.

GOD STEMNING: Over 6000 tilskuere hadde tatt turen til Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB

– Det er en litt blandet følelse. Vi spiller en veldig jevn kamp, men vi kan fjerne det målet vi slipper inn. Det er dårlig av oss, men ellers skaper vi mye og har relativt god kontroll, med unntak av det siste kvarteret, sier Hansen.

– Det var noen feil her og der i et Brann-lag som pleier å være sikre. Hva tror du det skyldes?

– Vi vet ikke helt hva som skjer. Vi har hatt fire kamper på 11 dager, så det kan være at belastningen har vært veldig stor. Det er ikke rart at vi kanskje springer oss litt tomme, men nå har vi heldigvis en uke til å lade opp, sier Hansen.

Brann tok seg til playoffen etter å ha slått ut serbiske Spartak Subotica og tyrkiske ALG Spor i en miniturnering i august. Rosengård gikk rett inn i playoffen. Svenskene har nådd kvartfinalen i Champions League seks ganger siden 2012.

  • Se returoppgjøret mellom Rosengård og Brann på VG+ Sport.