Den ghanesiske fotballspilleren Christian Atsu er funnet død under bygningen der han bodde i det sørlige Tyrkia etter forrige ukes massive jordskjelv. Det meldte Reuters lørdag morgen.

– Atsus livløse kropp ble funnet under ruinene, sier Atsus agent Murat Uzunmehmet til reportere i Hatay.

Atsu har inntil nå vært savnet siden det kraftige jordskjelvet i Tyrkia og Syria. Kort tid etter Reuters’ melding kom også bekreftelsen fra Hatayspor, klubben Atsu spilte for i den tyrkiske toppdivisjonen.

– Vi vil aldri glemme deg, Atsu. Fred være med deg, din vakre person. Ord kan ikke beskrive vår sorg. Hvil i fred, skriver klubben.

Hatayspor forteller også at Atsus kiste er på vei til hjembyen Ada Foah på den ghanesiske sørkysten.

I 2012 fikk Atsu sin første landskamp for Ghana. Totalt spilte han 60 kamper for sitt landslag, tre av dem i VM i 2014.

Fotballprofilen, som blant annet har vært i Porto, Chelsea, Everton og Newcastle, signerte for Hatayspor i september i fjor.

Klubben lå på 14. plass i den tyrkiske toppdivisjonen, men trakk seg fra seriespillet etter jordskjelvkatastrofen.

– Alle i Chelsea FC er knust over å høre om den tragiske bortgangen til vår tidligere spiller, Christian Atsu. Våre tanker sendes til hans familie og venner, skriver Chelsea på Twitter.

– Vi er i dyp sorg over å høre at Christian Atsu på tragisk vis har mistet livet i Tyrkias ødeleggende jordskjelv. En talentfull spiller og en spesiell person, som alltid vil bli husket med glede av våre spillere, ansatte og supportere, skriver Newcastle.

Flere tyrkiske klubber har også vist sin støtte:

– Vi er triste over å høre om dødsfallet til Hatayspor-spiller Christian Atsu, skriver Fenerbahce, før de sender sine kondolanser til Atsus familie, fans og hele Hatayspor-miljøet.

– Du vil alltid være i våre hjerter, Christian Atsu, skriver Besiktas.

– Vi er triste over å høre at Hatayspor-spiller Christian Atsu mistet livet i jordskjelvet som preget landet vårt, skriver Galatasaray.

Over 45.000 mennesker er til nå bekreftet omkommet i jordskjelvet i Tyrkia og Syria.