– Jeg tror det kommer til å være veldig lett. Vi har alltid hatt en bra tone både på og utenfor banen. Jeg tror engelskmennene gjør rett i å frykte vår link, så får vi se om vi klarer å få det ut på banen, sier Graham Hansen om samarbeidet med Ada Hegerberg.

England er blant tre motstandere for Norge i EM-gruppespillet, sammen med Østerrike og Nord-Irland. Nettopp England ble Norges bane i det forrige mesterskapet, da de ble slått ut med 3–0 i kvartfinalen av 2019-sommerens fotball-VM i Frankrike.

Hegerberg er tilbake på landslaget etter nesten fem år i eksil, og er med i troppen som allerede inneholder verdensstjernen Graham Hansen. Selv om det tidvis har vært steile fronter mellom Hegerberg og Norges Fotballforbund, preger ikke det samarbeidet nå.

– Jeg har hatt en god feeling siden Ada kom tilbake, og alltid hatt det med Ada siden vi var yngre. Det hadde vært utrolig kult hvis vi får til det i mesterskap, sier Graham Hansen.

SPENT: Ada Hegerberg sier hun er veldig spent foran sommerens EM. Bildet er fra mandagens trening på Ullevaal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Hegerberg trekker på sin side frem erfaring som den viktigste forskjellen fra forrige mesterskap der hun representerte Norge.

I EM i 2017 endte Norge opp med null poeng etter tre kamper i gruppespillet.

– Det som er annerledes er erfaring. Vi har fått mer kjøtt på beina, mer tid i Europa og har vunnet på hver vår side, som er viktig å ta med inn i den gjengen her nå, sier Hegerberg på pressetreffet.

– Jeg har vunnet Champions League, har nesten blitt bortskjemt med det, og Caroline som har vunnet med Barcelona. Det er viktig å dra inn sånn erfaring.

– Hva skal til for at Norge klarer medalje?

– EM er et «tricky» mesterskap. Vi gikk fra EM-finale i 2013 til EM i 2017, der vi ikke vant en eneste match. Det er vanskelig å plukke ut hva som er spisskvalitetene til hver enkelt landslag, og jeg føler kampene lever sitt eget liv. Veldig annerledes fra klubbfotball, sier Hegerberg.

DE STØRSTE STJERNER: Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen har vunnet sølvtøy i fleng på sine respektive klubblag. Nå er de gjenforent på landslaget. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Stjerneduoen på landslaget var på hver side av banen da Lyon slo Barcelona i Champions League-finalen i mai.

Graham Hansen forteller på mandagens pressetreff at hun pådro seg et kutt i tåa i den første omgangen av finalen.

Dermed spilte hun større deler av kampen med skade ettersom Barcelona-spilleren spilte samtlige 90 minutter.

– Det ble noen sting. Trodde jeg hadde brukket tåa. Man blir preget når sånne ting skjer.

Graham Hansen serverte en målgivende i det som ble et 3–1-tap for Ada Hegerberg og Lyon i mai.

– Det går veldig bra. Jeg fikk en stempling og hadde maks uflaks. Jeg fikk et kutt som var ganske dypt, og fikk noen sting, men nå er jeg fin.

– Man er jo ikke 100 prosent når man løper rundt der med et kutt i leggen, sier Barcelona-stjernen.

Førstkommende lørdag tar Norge imot New Zealand til en privatlandskamp på Ullevaal hvor det kan hende det blir satt en ny publikumsrekord.

DEN GANG DA: Isabell Herlovsen stormer til Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen i en VM-kvalifiseringskamp tilbake i 2014. Foto: Marit Hommedal / NTB