Mange tusen filippinere hadde møtt opp på Eden Park for å heie nasjonen sin til sluttspillet. Lydnivået var høyt, men istedenfor ble fansen vitne til et show fra de norske stjernene.

Sophie Román Haug startet på topp i Ada Hegerbergs skadefravær, og Caroline Graham Hansen var tilbake i startelleveren etter å ha blitt vraket mot Sveits.

Sistnevnte satte Norges tredje mål, og etter scoringen løp Hansen ut mot sidelinjen, holdt hånden til brystet og pekte opp i luften.

– Det var pur glede og ting som skjer «in the moment». Jeg var veldig klar for å bidra med det jeg kan og stille opp med det jeg er god på, og det føler jeg at jeg gjør i dag, sier Graham Hansen til VG.

Se scoringen her:

– Det er ikke tilfeldig at scoringen snek seg inn. Det er hardt og godt, og det er nesten som man ser lettelsen i øynene hennes. Jeg tror dette var godt for henne, kommenterte NRKs ekspert Elise Thorsnes på NRKs radiosending.

På spørsmål om hvordan de siste dagene har vært for landslagsstjernen etter utblåsingen, legger ikke Graham Hansen skjul på at det har vært tøft.

– Det har vært tungt, turbulent og mye følelser. Så har man brukt mye energi på ting man ellers ikke ville brukt mye tid på, men sånn ble det. Det ble følelser alle veier sist som burde vært holdt inne, men sånn ble det ikke, sier hun og fortsetter:

– Man står for det som ble gjort uten at det var vondt ment eller feil å vise følelser. Men vi er ferdige med det og har gått videre.

SLO TILBAKE: Caroline Graham Hansen scoret og herjet da Norge tok seg til 8-delsfinale i VM. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Det er viktig for oss å vise oss fra en bedre side. I dag så var det litt sånn «Norge mot verden», og vi fremstår rakrygget med blikkontakt og leverer vår beste kamp til nå, sier landslagssjef Hege Riise til VG.

– Dette var den beste responsen vi kunne gi til det norske folk, til oss og til andre. Vi leverte da det gjaldt som mest, og det er en styrke, sier hun til Viaplay.

Se høydepunktene her:

Roma-spiss Sophie Román Haug var spilleren som ga Norge troen på seier fra start. Hun var heltent, og de filippinske forsvarsspillerne slet mot en overlegen Haug i feltet. I andre omgang kom hennes første hat trick på landslaget.

– Jeg er utrolig stolt av hele gjengen. En veldig deilig føleløse. Det er er en drøm som går i oppfyllelse å få spille VM med Norge, sier Roma-spissen til Viaplay.

Etter bare seks minutter styrte Haug inn et innlegg fra bakerste stolpe, signert Thea Bjelde, og måljakten var dermed i gang.

Snaut ti minutter senere gjorde Haug det igjen, men denne gangen på hodet. Spissen fikk servert nok et innlegg på bakerste stolpe og styrte ballen i en vakker bue over keeper McDaniel.

– Slår man innlegg på henne, vet man at det blir farlig, sa Rosenborg-forsvarer Kristine Leine i Viaplays studio.

– Det er krevende mål, og to flotte mål som ikke er ferdigscoret. Det er ingen som kommer til å spørre etter Ada (Hegerberg) i dag – dette var virkelig solid, sier Thorsnes.

Haug var nære å score hat trick like etter, da Graham Hansen kjørte karusell med det filippinske forsvaret. Etter passering fant hun Haug i boksen, som prøvde seg på en helfrekk hælflikk, men som gikk like utenfor mål.

– Jeg kan ikke huske sist vi har sett henne så involvert på landslaget. Hun er i kjempeform og har virkelig vist seg frem, sier ekspert Carl-Erik Torp om stjernespilleren Graham Hansen.

Etter det tredje målet samlet laget seg i den kjente «ringen», og fremsto samlet til tross for dramaet som har preget den norske leiren så langt i dette mesterskapet.

Og i andre omgang fortsatte målene å renne inn. Det skjedde først etter et selvmål fra Alicia Barker, og deretter ble nederlaget enda større da VAR-teamet pekte på straffemerket etter at Reiten ble felt.

Norges nummer 11 gikk selv frem og satte ballen sikkert i mål.

Marerittet ble komplett for det filippinske landslaget da innbytter Sofia Harrison ble tildelt det røde kortet etter en røff duell mot Thea Bjelde.

Bjelde haltet av banen etter duellen, og gikk med krykker etter kampslutt.

I overtidsminuttene satte Román Haug inn sin tredje scoring for kvelden og fullførte sitt hat trick. Denne også med pannebrasken etter et godt innlegg fra Reiten.

– Dette var en test på mentalitet og moral, og den har de bestått. De gjør jobben, men mot en svak motstander, selvfølgelig, oppsummerer Torp.

  • PS! I den filippinske startelleveren startet bodøværing Sara Eggesvik, som spiller for Kil/Hemne i 1. divisjon i Norge. Meryll Abrahamsen fra Stabæk startet på benken. Her kan du lese mer om dem.