Moldenserne klarte ikke å forsvare ettmålsledelsen fra det første oppgjøret.

Den hardt pressede Club Brugge-treneren Ronny Deila kunne glede seg over å ha sendt Norges eneste gjenværende Conference League-håp på hodet ut av Conference League.

– Det var naivt. Ikke minst i forsvarsspillet. Spesielt i forsvarsspillet var det mye å ta tak i, sier Jan Åge Fjørtoft i Viaplay-studio om Molde.

Med kun ett skudd på mål og en samlet xG på kun 0.22, ifølge Sofascore, var Molde bokstavelig talt sjanseløse i åttedelsfinalen på Jan Breydelstadion.

– Fullt fortjent tap. De var mye bedre enn oss i store deler av kampen, sier Mats Møller Dæhli til VG.

– Kvaliteten og skarpheten manglet, fortsetter han.

Club Brugges Hugo Vetlesen er enig i nivåforskjellen:

– Det er jevnspilt de første 30, men etter det synes jeg det er ett lag på banen. Vi står løpet ut. Det er selvfølgelig en ulempe når Molde ikke er i full sesong, og vi er det, men sånn er det, sier han til VG.

– Vi har gitt både Bodø/Glimt og Molde en leksjon når de kommer hit, mener den tidligere Glimt-spilleren.

GAMMEL KJENNING: Molde har spilt mange ganger mot Hugo Vetlesen fra tiden i Bodø/Glimt. Foto: Johanna Geron / Reuters / NTB

– Jeg er skuffet, skuffet over at vi ikke klarer å få fram det beste i oss i en sånn anledning, sier Molde-trener Erling Moe til Viaplay.

– Vi kommer aldri helt inn i det. Og så blir vi for balltrillende, sideveis, bakover.

Det var et kynisk og defensivt Molde-lag som forsøkte å forsvare ledelsen fra den første kampen. De lå lavt og kompakt, og allerede i åpningsminuttene begynte hjemmepublikumet å pipe da gjestene brukte tid på hver gang det var mulig.

Det ble imidlertid litt i meste laget da Molde-keeper Oliver Petersen holdt ballen i 25 sekunder etter å ha fanget et innlegg. Den rumenske dommeren Radu Marian Petrescu tok dermed i bruk sekssekundersregelen:

Molde kunne puste lettet ut da skuddforsøket ble blokkert, men klarte ikke å holde helt inn. Etter blant annet en heading i stolpen og en strålende redning av Petersen, tok Brugge ledelsen like før pause ved Skov Olsen.

Moldes høyreback Martin Linnes var irritert over at laget rotet bort ballen og ble knallhardt straffet kun sekunder før pause.

– Det er noe forbanna piss å slippe inn på tampen når vi har ballen der oppe. Det er synd, sa han til Viaplay i pausen.

Etter kampen irriterte målet ham fremdeles:

– Det er utilgivelig og unødvendig, og skuffende at vi gjør det. Når vi får 2-0 rett etter pause også så blir det vanskelig, sier Linnes til VG.

For det ble ikke bedre i andre omgang. Danske Skov Olsen fortsatte i samme spor umiddelbart. Han dro seg innover og bøyde ballen opp i det lengste krysset. Dermed var kampen snudd.

– Mot så gode lag må man være på tå hev hele veien. Glipper man litt så spiser dem deg opp, sier Moe til VG.

Molde var nær redusering da Casper Øyvann stupte frem på et innoverskrudd frispark, men stopperen nådde akkurat ikke frem.

Isteden dro Skov Olsen-erstatteren Michal Skoras seg innover i banen og satte inn 3–0 med et velplassert skudd kun minutter etterpå.

Molde-trener Erling Moe tok noen grep for å snu kampen, men gjestene var aldri i nærheten av et comeback.

– I dag kunne vi se slitasje på en tynn tropp, sier Åge Hareide på Romsdals Budstikkes sending.

– De har hatt en fin reise i Europa i år. Disse spillerne har vist høy klasse i noen av kampene.

De norske i Brugge var naturlig nok mer fornøyd:

– Det var fint å vise hvem som er sjefen her i Brugge, sier Hugo Vetlesen til Viaplay.

– Jeg er glad for seieren. Jeg synes vi var klart best. Molde mangler noen spillere i dag, og det merker vi, sier trener Ronny Deila til Viaplay.

PS! Hugo Vetlesen startet kampen og spilte 84 minutter. Da ble han byttet ut kom landsmannen Antonio Nusa inn i et dobbeltbytte. Unggutten har ikke spilt siden 25. februar på grunn av en hamstringsskade.