Viking tok ledelsen tre ganger i ordinær spilletid, men Raufoss utlignet hver gang. Også i ekstraomgangene maktet hjemmelaget å komme tilbake mot favorittene etter at Niklas Sandberg sendte Viking opp i 4–3.

Kodjo Somesi sørget for nok en utligning for hjemmelaget ti minutter før slutt, og det hele skulle avgjøres på straffesparkkonkurranse.

Vikings Niklas Sandberg hadde scoret to ganger i selve kampen, men greide ikke overliste Raufoss-keeper Ole Kristian Lauvli i straffekonk’en. Sistnevnte var nemlig godt forberedt:

– Vi har gjort det til en vane med at vi skriver ned straffetakere på vannflasken. Og der sto det at Sandberg hadde skutt til min høyre og Svendsen til venstre. Det stemte bra. Jeg har egentlig en ganske dårlig «record» på straffer, røper Lauvli overfor VG onsdag kveld.

REDDET TO AV TRE: Keeper Ole Kristian Lauvli reddet to av tre straffespark for Raufoss mot Viking. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Svendsen har fornavn Sander og var altså den andre Viking-spilleren som bommet. Det hjalp ikke at Viljar Vevatne scoret på sin. Obosligaspillerne til Raufoss scoret på alle sine. 18 år gamle Aridon Racaj satte den avgjørende – og gutta i gulsort kunne feire kvartfinaleplass mot Kjelsås fra nivå tre.

– Det var helt hodemist på de fleste i dag. Jubelscener som du sjelden ser her. Vi toppet det med noen Viking-sanger i garderoben da vi kom ned, forteller målvaktshelten med et smil.

– Og hva synes du om trekningen? Snakker vi om semifinale for Raufoss nå?

– Jeg tror faktisk de fleste håpet på et eliteserielag, for å få hjemmekamp. Men sportslig er nok Kjelsås det beste laget å få. Men jeg har spilt borte mot Kjelsås og tapt som bare det, påpeker Ole Kristian Lauvli.

Klubben har spilt semifinale i cupen før: I 1977 møtte de Lillestrøm i «tidenes kamp» på Raufoss. Anført av Tom Lund ble det LSK-seier både Raufoss stadion (3–1) på Ullevaal i finalen mot Bodø/Glimt det året.

Kvartfinalen mellom Kjelsås og Raufoss spilles 12. juli i Oslo. Opplendingene nådde NM-kvartfinalen også i 1972, 1974, 1999 og 2003.