— Jeg fikk en henvendelse fra Løv-Ham onsdag, bekrefter Per-Ove Ludvigsen.

BT skrev i går at spillerkoordinator i Brann, Kjetil Knutsen, er Løv-Hams førstevalg som erstatter for Magnus Johansson. Klubben har allerede vært i kontakt med Brann og Knutsen personlig med tanke på besette byens nest mest attraktive trenerjobb

— Jeg forstår godt at de henvender seg til Kjetil. Han er veldig dyktig, men vi ønsker å beholde ham, sier Branns sportslige leder.

Vil få større ansvar i Brann

Etter ni år i Hovding ble Knutsen ansatt som spillerkoordinator i Brann i fjor vinter. Der har han kun hatt en 50 prosents stilling på grunn av ringvirkninger av en nakkeskade. Nå er han helt frisk.

— Vi ønsker Kjetil i hundre prosent stilling i klubben som spillerutvikler, sier Ludvigsen.

Norges Fotballforbund gir 250.000 kroner i støtte til alle eliteserieklubbene som velger å opprette en slik stilling.

— Det er en veldig attraktiv og spennende jobb, sier Knutsen.

Brann ønsker å spisse satsingen rundt fotballgymnaset og på sikt redusere antallet elever som går der. Av dem vil det bli plukket ut en elitegruppe på 4-5 stykker som skal få spesialbehandling. Dette er noe av ansvaret Knutsen får sammen med Robert Hauge - om han takker ja til jobben.

Møte om Løv-Ham

Når det gjelder henvendelsen fra Løv-Ham, ønsker han ikke å si noe.

— Alt det må Løv-Ham selv snakke om, sier 37-åringen.

I går hadde Knutsen og Ludvigsen et møte om blant annet interessen fra Løv-Ham.

— Dette må Kjetil finne ut av selv. Konkluderer han med at tiden for å lede et lag på ny er den rette, så aksepterer vi det. Vi kommer ikke til å legge hindringer i veien for ham om det skulle bli aktuelt med Løv-Ham, sier Ludvigsen.

Sportslig leder Svein Øvrebø i Løv-Ham ønsker ikke å kommentere interessen for Knutsen, men på direkte spørsmål legger han ikke skjul på sin begeistring for Branns spillerkoordinator.

— Han er en dyktig mann som gjorde en formidabel jobb i Hovding, sier Øvrebø.

Vil ha med Bjørndal

Til tross for at årsskiftet og sesongoppkjøring nærmer seg, mener den sportslige lederen at Løv-Ham ikke har hastverk i trenerjakten.

Øvrebø understreker at klubben allerede har en meget dyktig trener i sine rekker, og bekrefter at årets assistent Trond Bjørndal er ønsket med videre.

Problemet er at Bjørndal på grunn av jobbsituasjonen ønsket å fortsette som assistent under Johansson. Inntil videre jobber derfor Løv-Ham med andre alternativer som hovedtrener, men det betyr ikke at årets assistent er uaktuell for større oppgaver.

— Trond får tid til å tenke seg om mens vi sonderer litt, sier Øvrebø.

Bjørndal selv bekrefter at fremtiden er mer åpen etter Johanssons avgang.

— Jeg hadde allerede gitt signaler om at jeg ville fortsette som assistent, da under forutsetningen om at Magnus var hovedtrener. Nå må vi imidlertid se hvordan konstellasjonen skal bli, og hva vi kan få til i forhold til timeplanen min, sier Bjørndal.