Dommersjefen: — Annan slipper trolig straff

25 minutter på Lerkendal: RBK er blitt tildelt straffe, og det koker i Vålerengas 16-metersfelt. Det ender med at Freddy dos Santos og Anthony Annan begge tildeles gult kort, et kort som for dos Santos blir skjebnesvangert. Noen minutter senere er han alt for sen i duellen med Mikael Dorsin - og blir vist ut.

- Avgjørende for kampen. Det siste kortet er hodeløst av meg. Men jeg skjønner ikke hvorfor jeg får det første gule, sier dos Santos til adressa.no.

Her får Dos Santos marsjordre:

Her får dos Santos marsjordre Backen mener han blir dyttet i Annan av Rade Prica — og at dommeren statuerer et eksempel.

— Jeg sa heller ikke noe til dommeren som kvalifiserer til kort, mener dos Santos.

Se intervju med Dos Santos:

Freddy dos Santos om utvisningen LES OGSÅ:

— Mer enn kosing

Det var også usikkert hvorfor Anthony Annan fikk gult i situasjonen. Rett etterpå viser imidlertid TV-bildene at Annan klyper Muri godt oppe i rumpa, noe som ble det store diskusjonstemaet etter kampen.

- Hva mener du det kvalifiserer til, André Muri?

— Det er vanskelig å si. Jeg tviler på om det står noe om å stikke en finger opp i rumpa på noen i dommer-reglene, sier han - som ble mildt sagt overrasket:

- Det var i hvert fall mer brutalt gjort enn ren kosing, illustrerer Muri.

- Jeg så det var noe krangling inne i feltet, og følte jeg måtte statuere et eksempel. Derfor fikk Annan og dos Santos gult. Men det kunne kanskje like gjerne vært André Muri som hadde fått det gule kortet, innrømmet dommer Terje Hauge etter kampen. Før Eggen også blandet seg inn i intervjuene mellom Hauge og pressen.

(saken fortsetter)

DØMTE: Terje Hauge måtte hanskes med krangel på Lerkendal. (Foto: Terje Visnes)

Trenerkrangel

Etter kampen gikk det også rykter om at Morten Berre hadde gitt Annan en albue på vei inn til pause, uten at dette ble verifisert. Blant annet fordi Annan nektet å snakke med Adresseavisen — men gikk i stedet rett opp til mat med spillerne.

Vålerenga-trener Martin Andresen var i harnisk over situasjonen etter kampen, og mente det var et overtramp fra Annan. Han var også sterkt uenig i det første kortet til Freddy dos Santos.

Nils Arne Eggen var fly forbannet over Andresens meninger:

— Det får være måte på! Dette blir for dumt. Vi vant 3-1, raste han - før han henvendte seg mot den skrivende pressen:

- Og har dere ikke noe annet å spørre om om, så er det ikke noe vits for meg å stå her. Da går jeg!

IKKE I GODLUNE: Nils Arne Eggen og Martin Andresen etter kampen. (Foto: Terje Visnes) Se høydepunktene fra kampen her:

Rosenborg — Vålerenga: Høydepunkter