– Jeg har ikke særlig troen. Det er et hardt løp vi skal gå, ti kilometer, og jeg mangler en del fart for å være på det nivået jeg ønsker. Det slo meg mer tilbake enn det jeg trodde det ville gjøre, den sykdommen, sa Jarl Magnus Riiber til Viaplay før langrennet.

Men selv om Riiber mente rennet kom én uke for tidlig etter coronasykdommen, var det ingen som var i nærheten av å true Riiber.

– Det ligner en parademarsj, sa Viaplay-kommentator Jørn Sundby da Riiber gikk ut på de siste 2,5 kilometerne.

Riiber hadde da over 40 sekunder ned til de som fulgte nærmest, og på den siste runden kunne han kontrollert gå inn til sin 45. verdenscupseier.

STORT SMIL: Jarl Magnus Riiber (midten) kunne juble for sin første verdenscupseier i Lahti. Vinzenz Geiger (venstre) ble nummer to, mens Johannes Lamparter (høyre) endte på tredjeplass. Foto: KIMMO BRANDT / EPA

– Jeg har ikke vunnet i Lahti før, så det var veldig digg å få den arenaen også. Jeg gleder meg til «Kollen» allerede. Jeg følte jeg hele tiden hadde noe å spa på med, og det har jeg savnet en god stund nå, sier Riiber til Viaplay etter seieren.

24-åringen testet positivt for coronaviruset etter ankomst til OL i Kina og var elleve dager i coronaisolasjon. Riiber gikk kun ett individuelt renn i OL. Der hadde han en klar ledelse etter hopprennet, men tapte over 30 sekunder etter å ha gått feil og ble til slutt nummer åtte.

– Corona får jeg ikke gjort noe med akkurat. Jeg var egentlig litt klar for å legge sesongen bak meg, men nå har jeg fått litt blod på tann igjen, sier Riiber.

– Jeg har hatt mine smeller opp igjennom, så det her var bare barnemat, sier Riiber om den trøblete perioden de siste ukene.

Vinzenz Geiger slo verdenscupleder Johannes Lamparter i kampen om annenplassen, mens OL-kongen Jørgen Graabak gikk inn til sjetteplass. Jens Lurås Oftebro kom inn på plassen bak.

Kun Hannu Manninen (48 verdenscupseirer) har vunnet flere verdenscuprenn i kombinert enn Jarl Magnus Riiber, men Lahti har ikke vært en favorittarena for nordmannen tidligere.

Som 18-åring, i 2016, lå han an til å ta sin andre verdenscupseier, men på vei inn på oppløpet gikk han feil og ble disket fra seieren. Året etter måtte han stå over VM på samme sted på grunn av en skulderskade, og han sto uten individuell seier i Lahti før søndagens renn.

Der gikk han først ut i langrennet etter et godt hopprenn, med Lamparter (54 sekunder bak) og Geiger (1 minutt og 12 sekunder bak) som de antatt tøffeste utfordrerne.

Søndag gikk Riiber rett hele veien inn til mål, og gikk dermed inn til karrierens 45. verdenscupseier og den niende for sesongen.

Seieren gjør at han nå er 107 poeng bak Lamparter i verdenscupen sammenlagt før de siste fire rennene.