Etter to strake verdenscuprenn uten tellende resultat, klinket Lucas Braathen til i den førsteomgangen av søndagens slalåmrenn i Adelboden.

Etter at de beste har kjørt leder Braathen med 52 hundredeler ned til hjemmehåpet Loic Meillard, mens tyske Linus Strasser på tredjeplass er 60 hundredeler bak.

– Lucas har lagt ned en kjempeomgang, og det med litt margin. Det lover godt, sier Viaplays ekspertkommentator Kjetil André Aamodt.

Atle Lie McGrath og Timon Haugen er også med i pallkampen i Sveits, og ligger på femte- og sjetteplass. De er henholdsvis 0,94 og 1,16 sekund bak Braathen i tet.

Verre gikk det for Henrik Kristoffersen. 28-åringen har vært sikkerheten selv denne sesongen, og tok sin femte strake pallplass i lørdagens storslalåmrenn.

I vanskelige forhold gjorde Kristoffersen er stor feil, som gjorde at sekundene forsvant fort. Rælingen-mannen kom seg til mål, men endte 4,12 sekunder bak Braathen. Det holdt ikke til å gå videre til finaleomgangen som de 30 beste.

– Jeg bør skjønne at når jeg starter først så er det litt løst. Da sklir jeg ut og plutselig så tar det. Resten av kjøringen er bra. Det er slikt som skjer. Det kommer så mange renn at det er ikke noe å grine over. Det hadde vært verre om jeg var 1,5 sekund bak etter dårlig kjøring, sier Kristoffersen til Viaplay.

Sebastian Foss Solevåg var blant de andre som fikk merke de utfordrende forholdene, og den regjerende verdensmesteren i slalåm kjørte ut i den første omgangen.

Alexander Steen Olsen endte på plassen bak Kristoffersen, og gikk heller ikke videre fra den første omgangen.

  • Finaleomgangen starter klokken 13:30 og sendes direkte på V sport 1.