– Det er så sykt bra. Det er det beste jeg kunne håpe på. Jeg hadde håpet på et nytt løp på under 3.28. Det hjalp med gode harer og godt opplegg. Det var klaff i dag, sier 22-åringen til NRK.

Nå er han 4. beste 1500 meter-løper gjennom tidene, ett sekund og 14 hundredeler bak den legendariske verdensrekorden til Hicham El Guerrouj satt i 1998.

Det var før løpet i Polen ventet at Ingebrigtsen og resten av feltet ville løpe veldig, veldig raskt – med harer som la forholdene til rette for en ordentlig hurtig slutt-tid.

To ganger måtte løperne tilbake fra startstreken før de tredje gang fikk starte løpet. Ingebrigtsen fikk en optimal start inne ved listen, bak fartsholderne.

Stuart McSwayne, selv en meget habil 1500 meter-løper, holdt drøye 1100 meter i høyt tempo som fartsholder. Dermed fikk Ingebrigtsen ligge bak og planlegge sisterunden.

Der så det ut til at han kunne bli bare den fjerde i historien under 3.27 på distansen. Han løp til slutt i mål på 3.27,14, en forbedring av hans europeiske og personlige rekord med hele 81 hundredeler.

Det er den åttende beste tiden i 1500 meter-historien. Han klatrer også opp fra 6. til 4. plass på listen over de beste 1500 meter-løpere noensinne:

– Nå er det bare ett sekund og 14 hundredeler bak verdensrekorden. Et enormt forsøk av Jakob, kommenterte NRKs Jann Post.

Løpet har lenge vært pekt ut som et mulig verdensrekordforsøk for 22-åringen fra Sandnes, som ikke var født da den nåværende ble satt.

Sandnes-løperen spilte imidlertid ned egne verdensrekordsjanser på pressekonferansen før helgen. Den tilhører Hicham El Guerrouj på utrolige 3.26,00, satt for 25 år siden.

Den personlige rekorden på 3.27,95 mente han imidlertid var innenfor rekkevidde. Det fikk han virkelig rett i.