– Jeg synes han var veldig dårlig, begynner den nederlandske legenden Rafael van der Vaart under oppsummeringen på Ziggo Sport, gjengitt av Voetbal Primeur.

Nordmannen kom til bare én avslutning i løpet av hele mesterliga-kvartfinalen mot Real Madrid, tidlig i kampen.

– Hvis Haaland ikke scorer, har du ikke så mye nytte av ham. Selvfølgelig er han rask og jobber hardt, men jeg synes han er virkelig svak med ballen. Hvis du virkelig er så god og alle snakker om deg, må du vise mer, sier van der Vaart videre.

Han kaller Haaland «virkelig den dårligste i dag».

TETT FULGT: Her får Haaland følge av Eduardo Camavinga og Federico Valverde. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

Det endte 3–3 etter en absurd fotballkamp, med perlescoringer på rekke og rad. Men Haaland glimret med sine manglende bidrag til kampen.

Som i tilsvarende kamp i fjor hadde Real Madrid-stopper Antonio Rüdiger overtaket i den interne duellen, og igjen ble Haalands kamp preget av utallige dueller med den tyske kjempen.

– Rüdiger vinner så å si hver eneste duell, skrev Manchester Evening News seniorreporter Simon Bajkowski.

Etter kampen skrev den spanske storavisen Marca at Rüdiger «hadde noen vanskeligheter med Haaland i begynnelsen av kampen, men senere «spiste» han nordmannen igjen».

KONSTANT KONTAKT: Ingen intimsoner når Erling Braut Haaland og Antonio Rüdiger møtes. Foto: Violeta Santos Moura / Reuters / NTB

– Haaland er gratispassasjer akkurat nå, skrev The Guardians Jamie Jackson underveis i første omgang.

– Om Haaland ikke skal bidra noe i det oppbyggende spillet, må han simpelthen score på sjansene han får, skrev Sam Lee i The Athletic.

Nordmannen endte med bare 20 ballberøringer, og var aldri egentlig truende.

Hans kanskje mest konstruktive bidrag var et sugende returløp (!), da han vant ballen på midtbanen etter en times spill.

I spillerbørsen til Goal.com får han karakter 3 av 10 – lavest av samtlige.

Haaland en av tre – i tillegg til Rodri og Mateo Kovacic – med dårligst karakter hos Manchester Evening News. De får alle 5 av ti poeng.

– Haaland har vært veldig lite synlig. Han har ikke vært i nærheten av å score, kommenterte Jesper Mathisen hos TV 2 underveis i kampen.

Den norske storscoreren får imidlertid sjansen til å revansjere seg i returkampen neste onsdag. Da har han og City fordelen av å være på hjemmebane i England.