Ruud jakter sin ellevte ATP-tittel i karrieren i grusturneringen Genève Open, som han vant i både 2021 og 2022.

Den sveitsiske turneringen er på ATP 250-nivå og mot nummer 49 i verden, Jeffrey John «JJ» Wolf, hadde den norske 24-åringen få problemer.

– Det var en tøff match. «JJ» spiller aggressivt og hurtig. Han kliner til i servene og har kraft i forehanden, men jeg fikk et break tidlig i første sett og brøt mot slutten i annet sett. Jeg er glad for seier og gleder meg til å spille igjen i morgen, sier Ruud til VG.

24-åringen er altså to ganger regjerende mester i turneringen i Sveits, og skal i aksjon igjen i kvartfinale torsdag.

– Det er gøy med suksess her tidligere. Jeg legger ikke så altfor mye press på meg selv her i år, men det hadde vært gøy å få den tredje. Det hadde jo vært en liten hat trick, og er en motivasjon jeg har denne uken, sier det norske tennisesset.

I det VG+ Sport-sendte oppgjøret brøt Ruud med en gang og gikk tidlig opp til 3–0 i første sett. Wolf tok deretter tre serve-game, men Ruud holdt sine server og tok settet med sifrene 6–3.

Nordmannen tok det første settet med to strålende serve-ess i siste game.

Over i annet sett hang Ruuds motstander lang bedre med. Amerikanske Wolf stilte virkelig inn siktet med forehanden sin, holdt servene sine og gikk opp til 5–4 med et blankt game.

Ruud utlignet til 5–5 med et sterkt serve-game, før han brøt for første gang i annet sett.

Deretter kom Snarøya-gutten seg gjennom sitt neste serve-game til slutt etter at Wolf fikk sine to første break-baller i kampen, og Ruud tok annet sett med 7–5.

RUUDS MOTSTANDER: Den 24 år gamle amerikaneren JJ Wolf måtte se seg slått av jevnaldrende Casper Ruud. Foto: Jean-Christophe Bott / AP

Kvartfinalen spilles torsdag kveld, og Ruuds motstander blir enten chilenske Nicolas Jarry eller nederlandske Tallon Griekspoor.

Dette var det første oppgjøret mellom nordmannen og amerikaneren. Ruud er førsteseedet i ATP 250-turneringen i Sveits, og dette er siste turnering før første runde av Grand Slam-turneringen French Open starter søndag.

Ruud fikk en vanskelig start på 2023-sesongen, men gikk seirende ut av grusturneringen i Estoril i april. Deretter røk nordmannen tidlig ut av både Barcelona Open og Masters 1000-turneringen Madrid Open, før han måtte se seg slått av sin skandinaviske rival Holger Rune i semifinalen i Roma forrige helg.

Italian Open er også på ATP 1000-nivå.