I 1976 var det akkurat det som skjedde. Magnar Florholmen puttet tre, men resultatet ble 3-5.

Første gang RBK møtte Mjøndalen i den øverste serien var i 1968. Det ble tap 1-2 på Nedre Eiker. Slik fortsatte det. Kampen i 1976 var den syvende uten seier og RBK skulle først lykkes med å vinne på Nedre Eiker i tiende forsøk.

Mjøndalen var inne i sin storhetsperiode og hadde spillere som Brede og Boye Skistad, Arnt Kortgaard og Saihou Sarr, gambieren som var den andre fargete spilleren i eliteserien. I denne kampen sendte Mjøndalen innpå et par reserver, Tor Egil Gunnerud og Bjørn Kongsrud som scoret tre mål til sammen.

Trener i 1976 var…? Jo, det var Nils Arne Eggen, og han var ikke nådig i intervjuet med Adressa:

–I dag var vi periodevis bra i første omgang, men når enkelte spillere er så langt under pari som overhodet mulig, da kan det ikke ende på noen annen måte enn dette.

–Hvor mange spillere tenker du på?

–Tre stykker, uten at jeg skal nevne navn, men de vant ikke ene enste duell. Forderfelig!

–Blir det forandringer på laget til Brann-kampen på Lerkendal?

–Nei, dette er det beste laget RBK kan stable på beina akkurat nå.

Situasjonen var dyster. RBK lå i fare for nedrykk og skulle møte topplaget Brann i neste runde. I siste kamp ventet HamKam. Det gikk bedre enn man kunne tro. Rosenborg vant begge kampene 3-1, fratok Brann sjansen til å vinne gullet og reddet selv plassen i den øverste divisjonen.

Magnar Florholmen var lagets redningsmann med scoringer i de fire siste serieomgangene. I den siste kampen på Hamar bommet han på straffespark, men scoret to spillemål. I garderoben etter kampen dukket Arve Tellefsen opp og stakk til Florholmen 2000 kroner: –Kjøp noe snavvel til hjemturen!

Mjøndalen vant også de to siste seriekampene og avanserte forbi Brann til sølvplass, bare ett poeng bak seriemester Lillestrøm.

Rosenborgs lag: Arve Thunshelle, Øystein Wormdal, Svein Grøndalen, Øyvind Wibe, Jan Muri, Erling Næss, Jan Hansen, Anders Farstad, Tore Lindseth, Kjell Øyasæter, Magnar Florholmen.