Etter en sommer preget av økonomisk krise, fikk Byåsen en etterlengtet opptur mot Larvik onsdag kveld.

Byåsen var fullt på høyde med Larvik, og vel så det, gjennom store deler av kampen. De ledet gjennom mesteparten av andre omgang, men Larvik kjempet seg tilbake og sørget for en nervepirrende avslutning der begge lag kunne ta seieren. Etter bommer av både Ida Alstad og Karoline Dyhre Breivang endte det 25-25, et resultat hele Trondheim Spektrum var godt fornøyde med.

- Det var skikkelig deilig og kjempeartig å være tilbake. Det er verdens beste hall å spille i og når vi i tillegg tar ett poeng mot Larvik, så er det som julaften, sier Ida Alstad, som spilte sin første hjemmekamp etter overgangen fra FC Midtjylland i sommer.

Stolt

Alstad var svært glad for å få med seg et poeng, spesielt etter at Byåsen flere ganger tidligere har rystet Larvik og likevel endt opp med tap.

- Jeg er stolt over at vi ikke lot dem ta seieren. De har alltid hatt en evne til å komme tilbake og vinne mot oss til slutt. Man tenker det ikke, men vi vet at det har skjedd mange ganger før. Det er verdt å ta med seg denne fighten og innstillinga videre, for da kan vi bli farlige, sier hun.

Les også: Byåsen er blitt sterkere av pengekrisen

Storspill av keeper

30-åringen skryter spesielt av forsvarsspillet og keeper Ingrid Ødegaard, som reddet Byåsen i perioder der det lugget i angrep. Speakeren på arenaen kalte henne også verdens beste keeper.

- Det er litt å ta i, men jeg hadde en god dag på jobben og et godt forsvar foran meg, sier en smilende Ødegaard etter kampslutt.

Les også: - Skal være gode forbilder

Hun var imidlertid ikke bare glad:

- Jeg burde si at det var dritartig å ta poeng mot Larvik, men vi var så nære ved å vinne at jeg er litt skuffa, sier keeperen.

Jevnspilt

Byåsen viste ingen respekt for Larviks stjerner i åpningsminuttene og anført av Maren Gundersen ledet de 4-3 da det var spilt fem minutter. Lagene fulgte hverandre jevnt og byttet på å ha ledelsen.

Les også: Tar grep etter baklengsrush

En god avslutning på første omgang sørget for at lagene gikk til pause med 15-15.

Byåsen i ledelse

Byåsen åpnet andre omgang like sterkt og Ida Alstad satte inn 18-16 fra sjumeteren etter 35 minutter. Det var hennes første scoring for Byåsen etter returen fra Danmark.  Helt bakerst bidro Ingrid Ødegaard med flere viktige redninger og forsvarte ledelsen da utespillerne slurvet i angrep.  Med 18 minutter igjen å spille ledet Byåsen 21-18 og da de klarte å ri av en to minutters utvisning uten å slippe inn mål og i stedet øke ledelsen ved Marit Røsberg Jacobsen, så det veldig lyst ut for Byåsen.

Claus Mogensens jenter ledet med tre mål da det gjensto ti minutter, men da begynte det å lugge. Larvik stoppet det Byåsen hadde å komme med og selv om Ødegaard fortsatt leverte verdensklasseprestasjoner i målet, tok Larvik innpå og reduserte til 23-22.

Lagene fulgte hverandre jevnt og pådro seg utvisninger i sluttminuttene. Byåsen tok ledelsen 25-24 minuttet før slutt, før Larvik utlignet sekunder senere.  Alstad bommet på mål var alle seiersmulighetene i Larviks hender, men Ødegaard reddet Karoline Dyhre Breivangs forsøk og sørget for et sensasjonelt poeng.

Les også: Hele Trøndelags Byåsen-lag

Kjempefornøyd trener

- Jeg er utrolig glad. Vi har vist tidligere at vi har et godt toppnivå og et lavt bunnivå. Vi har måttet øke bunnivået og det er klart at hvis vi spiller slik hver gang, så får vi gode resultater, sier trener Claus Mogensen.

Han hadde ikke sett for seg at de skulle kunne ta poeng fra Larvik, etter å ha tapt åpningskampen mot Glassverket 29-18. Treneren var spesielt fornøyd med å se at laget spilte mer modig enn i sesongstarten, men mener også at de ble for redde og forsiktige i sluttminuttene til å ta seieren

- Vi har mange unge spillere og det er litt vanskelig å tro at man er på vei til å slå Larvik. Det er slike erfaringer som gjør at man klarer det neste gang man er i en slik situasjon. Det er utrolig viktig og for oss er dette en seier, sier Mogensen.