– Jeg spilte min beste kamp i turneringen så langt. Jeg visste at det ville bli tøft, men jeg steppet opp da jeg virkelig måtte og spilte solid gjennom hele kampen. Det gir meg selvtillit før morgendagen, sier Ruud i seiersintervjuet.

Den norske tennisproffen, som er førsteseedet i turneringen, utnyttet enkle feil fra Delbonis til å vinne 6-3, 6-3. Sifrene forteller ikke alt om det som i realiteten var en jevn kamp. Det er niende gang Ruud er i en finale på ATP-touren.

Nordmannen har tidvis sett rusten ut i løpet av turneringen. Det gjorde han lørdag også, men da Delbonis virkelig møtte veggen, kunne Ruud utnytte det å sikre seg overtaket. I finalen venter vinneren av kampen mellom Lorenzo Sonego og Diego Schwartzman.

– Begge motstanderne er tøffe, jeg spilte mot begge i fjor. Jeg kommer til å se på de kampene jeg spilte mot dem i fjor før morgendagen, forteller Ruud.

Dersom det blir argentinske Schwartzman er det en spiller som leder 5-2 i seire over Ruud. Sist gang de møttes på grus var det imidlertid Ruud som vant 6-3, 6-3 i Monaco i fjor.

– Her er jeg to år senere, forhåpentlig er jeg en bedre spiller. Vi får se i morgen, sier Ruud om søndagens finale og fortsetter:

– Det hadde vært gøy å spille mot Diego her og få oppleve den atmosfæren.

Hele turneringen kan du følge på Discovery+.

(VG/NTB)