Hovedkvarteret til Mercedes’ Formel 1-team ligger bare ei drøy mil fra den legendariske Silverstone-banen, der det er løp 3. juli.

Mercedes-førerne har slitt voldsomt med «spretting» i bilen – noe som så ut til å langt på vei være fikset i Canada. De to Mercedes-førerne Lewis Hamilton og George Russell fullførte på en 3. og 4. plass.

Etter løpet delte Red Bulls teamsjef Christian Horner sine tanker om Mercedes’ muligheter på Silverstone kommende helg:

– Mercedes’ tempo på slutten av løpet var sterkt og de kan bli en faktor. Det kommer til å bli interessant, sier han til Sky.

Mercedes’ teamsjef Toto Wollf er optimistisk:

– Hvis vi klarer å kjøre bilen lavt, kan vi være konkurransedyktige. Men etter Barcelona har vi jublet for at vi er tilbake i VM-kampen. Så la oss se, sier han.

Tror du Mercedes klarer å slå tilbake i Silverstone?

OPTIMISTISK: Det går i riktig retning for Toto Wolff. Foto: JIM WATSON / AFP

– Potensial i bilen

Lewis Hamilton var langt mer positiv på teamradioen under sist helgs løp:

– Fantastisk innsats, tusen takk. Bilen var litt bedre i dag, sa Lewis Hamilton på teamradioen etter han kjørte inn til sesongens andre pallplassering.

Han deler at kvalifiseringen var emosjonell for ham:

– Vi fikk en «wow, dette er flott for oss» i garasjen. Når vi deretter får et så godt løp, så gir det meg mye håp og selvtillit fremover, sa Lewis Hamilton til Sky etter 3. plassen.

– Det er et potensial i denne bilen, men det er veldig liten tid å jobbe på, så det er ikke så lett å få den perfekt på alle måter. Men teamet gjorde en sterk jobb.

PÅ PALLEN IGJEN: En langt mer positiv Lewis Hamilton med sin andre pallplassering for sesongen. Foto: Paul Chiasson / AP

– Det er helt klart en opptur for Hamilton og Mercedes med 3. og 4. plass. Dette går i riktig retning, og det er bare å fortsette å bygge på dette mot hjemmebane neste gang, sa Viaplay-ekspert Thomas Schie på sendingen.

– Hvis de kan bygge videre på dette, er det mulig å puste Ferrari og Red Bull i nakken etter hvert, fortsatte Schie.

Dennis Haugers manager Harald Huysman er overrasket over at Mercedes slo tilbake i Canada:

– De var i Baku for bare ei uke siden, og måtte pakke ned i hurten og sturten for å sende alt videre til Canada. Likevel fungerte det mye bedre nå. Helmut Marko har antydet tidligere: Det er bare må justeringer som skal til, så knekker Mercedes koden. Så det blir spennende å se hva de kan prestere på Silverstone, sier han på Viaplay-sendingen.