Tungt regnvær har preget Formel 1-helgen i belgiske Spa. Søndagens løp skulle egentlig starte 15.00, men ble flere ganger utsatt på grunn av værtrøbbel.

– Dagen var en farse. De eneste som tapte på det, var fansen som har betalt en god slant for å se på oss. Selvfølgelig kan man ikke gjøre noe med været, men vi har avansert utstyr som kunne fortelle oss at været ikke kom til å bedre seg, skriver Mercedes-fører Lewis Hamilton på Instagram.

Meldingen er myntet på Det internasjonale bilsportforbundet (FIA).

Klokken 18.17 ble det gjort et siste forsøk på å starte bak sikkerhetsbilen, men forholdene førte til at løpet ikke kunne gjennomføres.

– Vi ble sendt ut på banen av kun én grunn. To runder bak sikkerhetsbilen, hvor det ikke er mulig å vinne eller tape posisjoner eller bidra til underholdning for fansen er ikke racing.

– Vi burde ha droppet det, sier Hamilton, før han oppfordrer arrangøren til å refundere tilskuernes utgifter.

Resultatene fra lørdagens kvalifisering poenggivende, noe som betyr at Max Verstappen stikker av med seieren i Belgia. Han får imidlertid kun halvparten av poengene han ville fått i et vanlig løp.

George Russell (Williams) ble nummer to og tok sin første pallplass, mens Hamilton endte på tredjeplass.

Stillingen i toppen av VM-sammendraget forblir uendret, men Verstappen er nå kun tre poeng bak Hamiltons 202,5 poeng etter 12 av 23 runder.