Braathen har kalt inn til pressekonferanse torsdag, i regi av sponsor Red Bull.

«Lucas Pinheiro Braathen oppnådde fem verdenscupseire, elleve pallpalsser, og ble verdens beste slalåmkjører i 22/23-sesongen, hvilket sikret ham verdenscupkula. Nå vil han gi en oppdatering om fremtiden» skriver sponsoren på sine nettsider.

Tidspunktet for torsdagens pressekonferanse er klokken 11. Den vil gjennomføres i Salzburg i Østerrike.

Gjennom vinteren har Braathen støtt og stadig vært i å se tett på alpinsporten, til tross for at han har lagt skiene på hyllen. Det har blant annet skapt spekulasjoner om 23-åringen vil gjøre comeback i konkurranser neste sesong.

Pappa Bjørn Braathen sa følgende til VG tidligere i år.

– Han kjenner noe i magen. Det er emosjonelt. Men han har ikke tatt noen beslutning på hva fremtiden hans blir. Men det at han har blitt værende mye tettere på sporten enn han tenkte da han la opp, gjør jo noe med følelsene og tankene rundt det å være aktiv utøver, sa Braathen senior:

– Gitt at betingelsene er riktige, så er det jo det han sa da han la opp, om han kan komme tilbake til en annen verden, er det mulig han returnerer til skisporten. Men noen konklusjon har han i hvert fall ikke fortalt meg, kunne faren fortelle i slutten av januar.

NTB hadde da nylig omtalt at Braathen hadde gjennomført «hemmelige» treningsøkter med den sveitsiske profilen Daniel Yule.

Samme mann var villig til å vedde mye penger på at nordmannen ville gjøre comeback. Mens grekeren AJ Ginnis «var overbevist» om at Braathen ville stille på startstreken igjen kommende sesong.