Norge skal nemlig ut i OL-kvalifisering mot Tyskland og to ikke fortsatt ikke definerte nasjoner, slik det ser ut nå. To av fire går til sommerens OL i Paris.

– Det kan bare være bra for oss, tror Bjørnsen.

De tre kampene spilles etter alt å dømme ikke i Norge 14. til 17. mars.

– Det er dette vi må bruke de siste tre EM-kampene på også. Bygge oss opp. Jeg vet ikke hvem vi møter i kvaliken, men det er mål å komme til OL.

Norge møter Nederland fredag. Videre kommer kampene mot topplagene Danmark (søndag) og Sverige (tirsdag).

Håndballpresident Kåre Geir Lio ser på den kommende kvaliken som «kjempetøff».

– Men det kan være en glede og glød i å komme i angrepsposisjon. Det vi kan utnytte til noe, sier han.

I 2021 deltok håndballgutta i sitt første OL på 51 år. Corona-restriksjoner gjorde at kampene ble spilt for tom hall.

– Det hadde vær fett å få oppleve et skikkelig OL. Det var kult i Tokyo også, men jeg tror det kan bli enda bedre i Paris, sier Bjørnsen. OL-avsluttes med kvart-, semi- og finale i Lille. Stade Pierre-Mauroy – med mobilt tak – har plass til 50.000 tilskuere på fotball.

TOK FARVEL: Kristian Bjørnsen og Bjarte Myrhol under OL i Tokyo i 2021. Mesterskap ble Myrhols siste for Norge. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Men i Tyskland har Norge ikke sett ut som en av de seks nasjonene som kvalifiserer seg til OL i mars.

– Vi er alle er skuffet over vår egen situasjon til nå. Vi hadde et håp om å kjempe om medaljene. Det er vi ikke fornøyd med, sier Kristian Bjørnsen.

– Etter Portugal har vi snakket mye om kampen og om situasjoner vi kunne løst bedre. Om hvorfor vi taper, sier visekapteinen på høyre kant.

– Er det én eller to bestemte ting som går igjen?

– Ja, vi har ikke vært skarpe nok i de situasjonene hvor vi har muligheten til å rykke fra. Det gjelder i flere kamper. I tillegg har vi ikke helt fått til forsvars- og ankomstspillet vårt. Det har tidligere vært er styrke.

Portugal feide over i Norge i stort tempo da norsk 13–11-ledelse ble forvandlet til 13–17 i favør Portugal. Alt skjedde i løpet av seks minutter i slutten av 1. omgang. Norge kom aldri tilbake i ledelsen.

– Portugal straffet oss. Der må vi være smartere. Når vi får en tre måls ledelse kan vi roe ned for å kjøre på mer senere i kampen. Styre tempoet selv, mener Kristian Bjørnsen.