Det får VG bekreftet fredag ettermiddag.

Braathen-saken slo ned som en bombe i norsk idrett fredag formiddag: Etter en langvarig konflikt med skiforbundet, så valgte 23-åringen å gi seg som aktiv utøver.

Han var en av verdens beste alpinister. Men nå er det slutt.

På en pressekonferanse i Østerrike fortalte han om det han opplevde som dårlig moral i Norges Skiforbund.

VG avslørte deretter intern uenighet i skistyret: For både Kristin Gjertsen og Stine Korsen har fått protokollført at de har vært misfornøyd med måten saken har blitt håndtert på.

Fredag ettermiddag får VG opplyst at Korsen, på epost, har bedt kollegene sine om et ekstraordinært styremøte i skiforbundet.

Korsen ønsker ikke å kommentere VGs opplysninger.

VG vet imidlertid at både alpint og administrasjonen i skiforbundet trolig vil bli bedt om å en redegjørelse i saken. Møtet vil trolig finne sted i løpet av det neste døgnet.

HOPP-LEDER: Stine Korsen ber om styremøte i skiforbundet etter Braathen-saken. Hun ønsker ikke å kommentere opplysningene overfor VG. Foto: Geir Olsen / NTB

Skipresident Tove Moe Dyrhaug har uttalt følgende:

– Dette er en trist nyhet og kom overraskende for oss alle, og jeg beklager sterkt at Lucas har kommet til denne konklusjonen. Samtidig kan vi ikke gjøre annet enn å respektere beslutningen han har tatt, sier hun.