– Jeg har en liten omgangssyke og har brukt natten og dagen på å løpe frem og tilbake til badet. Jeg har bøtta mi klar, men har spist to biter croissant og det har gått bra. Dessverre blir det ingen jaktstart på meg, men det kommer flere skirenn i VM, sier Knotten til NRK søndag formiddag.

Det var Norges Skiskytterforbund som først meldte i en pressemelding at Knotten er blitt syk.

Hun skulle startet som nummer 33 på jaktstarten. Knotten fikk det svært tøft på sprinten og klaget i etterkant på at hun slet med å puste i været i Tsjekkia.

– Jeg tror jeg ikke er i den formen jeg her vært i tidligere i år. Jeg synes ikke det har funket bra i løypa her. Jeg kom uti der og greide nesten ikke puste. Det er sånn dis i lufta og det er forferdelig, sa Knotten til NRK.

Hun hadde det veldig tungt da:

VM startet godt for Knotten, da hun var med å ta sølv på blandet stafett. Det var karrierens første VM-medalje for 29-åringen.

Franske Julia Simon går ut først på jaktstarten. Juni Arnekleiv er på 12.-plass, 1.36 minutt bak Simon, mens Ida Lien og Ingrid Landmark Tandrevold har tett på to minutter opp til den franske lederen før start.