– Det var veldig spennende og utrolig høyt nivå, sier Tandrevold til VG om dramaet på siste stående skyting.

De tre kom samtidig inn på siste skyting, det var duket for en ekte thriller. De måtte fylle for å vinne – en bom kunne sende dem utenfor pallen.

Og da alle tre skjøt fullt hus, ble det like dramatisk på sisterunden. Der var Arnekleiv etter hvert sluttkjørt, tredjeplass ble det til slutt.

Vittozzi fikk en liten luke – helt etter planen hennes – i den siste bakken, og selv om Tandrevold gled inn forspranget, hadde italieneren de nødvendige meterne på oppløpet og vant med syv tideler.

– Man slutter å tenke og gjør det på automatikken. Jeg synes vi imponerte alle tre, og det er dobbelt så gøy å ha to norske jenter på pallen. Det ble en veldig fin «fight», sier Tandrevold.

Se avslutningen øverst i saken!

– Jeg følte meg bra og hadde nok energi til å slå dem, og måtte gi alt jeg hadde for å dra hjem seieren. Det var virkelig fantastisk for meg, sier Vittozzi til VG.

Tandrevolds annenplass gjør at hun nå leder verdenscupen sammenlagt.

Det har hun også gjort tidligere denne sesongen. Da følte hun at hun helt aldri eide trøya, og tok blant annet hårstrikk-grep, men denne gangen skal hun ha et mer avslappet forhold til den.

PALLEN: Juni Arneklev ble nummer tre, Lisa Vitozzi nummer én og Ingrid Landmark Tandrevold nummer to på jaktstarten i Ruhpolding. Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP / NTB

– Først og fremst er det veldig gøy, men det er også helt forferdelig, sier Tandrevold til VG etter å ha gått ut først på jaktstarten.

– Hvorfor er det forferdelig?

– Det kan jo bare gå nedover når man går ut først, og det er en løype hvor man kan jage og ta sekunder. Det var utrolig slitsomt, men jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg løste det.

SPURTSLÅTT: Italienske Lisa Vittozzi slo Ingrid Landmark Tandrevold i duellen på oppløpet i Ruhpolding. Foto: Sven Hoppe / AP / NTB

Juni Arnekleiv leverte 20 av 20 treff for første gang i verdenscupen og kom på pallen for andre gang på individuell distanse.

– Det var dritgøy å gå. Jeg elsker å gå i felt og fikk det i dag med de beste langrennsløperne rundt meg. Det var gøy å kjenne på det nivået, sier hun til VG.

24-åringen ble nummer tre på sprinten i Östersund tidligere denne sesongen.