Paret har vært sammen i en årrekke og skal gifte seg senere i høst etter at sesongen er over. Før VM-starten i Budapest lurte en svensk journalist på om han fikk «fred fra bryllupsplanene» mens mesterskapet pågår. Det bekreftet Jakob Ingebrigtsen.

– Det er ikke like populært hjemme, men det er litt slik jeg løser alle ting. Det neste er det viktigste. Først VM i Budapest, så resterende løp resten av sesongen ... Og hvis det går bra, så kan man gifte seg, sier Jakob Ingebrigtsen.

PAR: Elisabeth Asserson og Jakob Ingebrigtsen etter at sistnevnte vant 1500-meteren på Bislett i juni. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Samboeren Elisabeth Asserson er ofte å se på løpene rundt Ingebrigtsen. I intervjuer har hun vært åpen om nervene i forbindelse med konkurranser.

– Jeg har sagt klart ifra at det gjenstår å se hvordan det går her i Budapest om det blir noe bryllup, sier Ingebrigtsen til latter blant de oppmøte.

– Vi tar det første, først, fortsetter 22-åringen.

– Det er derfor hun er så nervøs, sier Ingebrigtsen til mer latter.

Paret holder også på med nytt hus og skal på bryllupsreise.

De svenske mediene søkte også svar på hvorfor Norge har så mange verdensstjerner i ulike idretter som Jakob Ingebrigtsen selv på 1500 meter, Karsten Warholm på 400 meter hekk, Casper Ruud i tennis og Viktor Hovland i golf. Legg til Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard i fotball.

– Jeg vet ikke om det er tilfeldig, jeg har ikke noe med noen av dem å gjøre. Så det er vanskelig å vite hva det skyldes, sier Jakob Ingebrigtsen.

– Er Norge en større idrettsnasjon enn Sverige?, spør Aftonbladet.

– Ja, absolutt.

– Uten tvil?

– Ja.

VM går fra 19–27. august. Ingebrigtsen løper etter planen både 1500 og 5000 meter. Dette er datoene:

  • 19. august: Forsøk på 1500 meter

  • 20. august: Semifinale på 1500 meter

  • 23. august: Finale på 1500 meter

  • 24. august: Forsøk på 5000 meter

  • 27. august: Finale på 5000 meter