Disse guttene har reist lengst av alle for å delta i Skandia Cup. Og de imponerer. Tirsdag vant de 10-0 i sin kamp mot Nardo 3. Foto: SARA HUSBY

Israelerne innledet Skandia Cup med 1-0-seier over Heimdal i klassen gutter 15-16 på mandag. I går var det spill mot ett mål da Petah Tiqwa slo Nardo 3 hele 10-0.

– Nå håper vi på finale, sier keeper Zaji. Som ikke fikk veldig mye å gjøre under tirsdagens kamp på bane 5.

– Søtere jenter

– Utklassing! Eleganse! Publikum på sletta lot seg imponere av de unge israelernes spill. Lagets manager Izo Viner mener resultatene kan kokes ned til teknikk.

– Vi er bedre teknisk rett og slett. Nå går vi for finale på Lerkendal, smiler manageren.

FC Petah Tiqwa har deltatt i Skandia Cup én gang tidligere, i 2005. For årets lag er dette likevel det første møte med Norge.

– Det er kaldere her enn hjemme, men dere har søtere jenter. Vi har ikke slike jenter i Israel, spøker Zaji.

Palestinsk motstand for dyrt

Byen Petah Tiqwa ligger nær Tel Aviv og er en av Trondheims tolv vennskapsbyer. Fotballaget ba selv om å få lov til å delta i Skandia Cup. Med hjelp fra vennskapsforeningen Petah Tiqwa-Trondheim, samt 50 000 kroner i støtte fra kommunen ble det fotballsommer på guttene.

– Vi er glad for alle tilreisende lag, og det israelske har reist lengst av dem alle, sier daglig leder Svenn Egil Langlete i Skandia Cup.

I tillegg til Petah Tiqwa har cupledelsen forsøkt å hente et lag fra Ramallah, men med en prislapp på 300 000 kr ble det for dyrt.

– Det å få lag fra begge sider er høyst ønskelig i en fredsprosess, sier Frode Hegle fra arrangementskomiteen.

– Vi vil ha fred, ikke krig. På fotballbanen er alle venner, og det spiller ingen rolle hvor man kommer fra. Fotballen bringer mennesker sammen, mener Zaji.

– Det hadde ikke vært noe problem å møte et lag fra Ramallah, sier han.

Glemmer ikke RBK

– Da vi fortalte vennene våre hvor vi skulle, visste de ikke hvor Trondheim var. Men da vi fortalte at det er byen Rosenborg kommer fra husket de, ler Zaji.

I 2004 kvalifiserte Rosenborg seg til mesterligaen etter 3-2-seier over Israelske Maccabi Haifa. Akkurat den kampen husker guttene godt.

– Det var en veldig god kamp. Men det var bare flaks at Rosenborg vant, altså, sier Zaji og høster applaus fra lagkompisene.

Disse guttene har reist lengst av alle for å delta i Skandia Cup. Og de imponerer. Tirsdag vant de 10-0 i sin kamp mot Nardo 3. Foto: SARA HUSBY