Under finalen i slopestyle i Genting Park i Zhanggjiakou forrige mandag stakk Parrot av med seieren og sikret karrierens første OL-gull.

I desember 2018 fikk han beskjed om at han var rammet av kreft. 12 cellegiftkurer og en tøff rehabiliteringsperiode senere, så sto han øverst på OL-pallen.

Parrot ble diagnostisert med Hodgkins sykdom, en krefttype som oppstår og sprer seg i lymfecellene. I juli 2019 meddelte han offentlig at han at han var blitt kreftfri etter 12 runder med cellegiftbehandling.

Les også: Fikk kreft i fjor – vant X Games-gull

I et intervju med BBC forteller han om hvilke utfordringer han har måttet forsere i løpet av de siste årene.

– Sist jeg gang jeg deltok i OL, i Pyeongchang, fikk jeg sølvmedalje. Deretter gikk jeg gjennom kreftsykdommen. Det var et mareritt - det er vanskelig å beskrive hva jeg har vært gjennom, sier en emosjonell gullvinner.

– Du har ikke noe utholdenhet, ikke noe energi, ingen muskler. Det å være tilbake her i OL, på pallen igjen med en gullmedalje, føles fantastisk.

SVEVDE MOT GULLET: Max Parrot i aksjon i Beijing. Foto: MIKE BLAKE / Reuters

Under kvalifiseringen til finalen havnet Parrot på en tiendeplass, men han markerte seg tidlig i finalen med sitt første «run», som midlertidig ga ham en tredjeplass.

For hans andre «run» fikk han en poengsum på 90,96, og det var nok til å sikre ham gullet. Kinas 17 år gamle Yiming Su fulgte hakk i hæl og kanadiske Mark McMorris fikk bronse.

Dermed ble det ingen pallplass for norske Mons Røisland og Ståle Sandbech, som endte opp på henholdsvis 7. og 12. plass.

– Det er helt rått, det å komme tilbake fra kreft og stå slik han gjør. Han er en maskin på brettet og det er helt sjukt å se. Det er imponerende altså, sier Røisland.

Vinnerløpet til Parrot har i etterkant vært omdiskutert. BBC-kommentator Ed Leigh mener dommeren begikk en tabbe. Parrot skulle ha grepet tak i brettet under hoppet i sitt andre løp. I stedet grep han seg nærmere kneet, påpeker kommentatoren.

– Noe sånt skulle kostet Parrot to eller tre poeng, mener Leigh.

Med tre poeng ned til andreplassen til Yiming Su, kunne en reaksjon fra dommerne ha endret utfallet.

Alle nasjoner har femten minutter, fra konkurransens slutt, til å levere en skriftlig klage til juryen. Men det var ingen som protesterte.

– Jeg gjorde mitt livs beste løp, sier Parrot.

– Jeg er så stolt av alle delene ved det, og hvordan jeg utførte dem, og jeg er veldig fornøyd med scoren min.

Neste OL-gren som snowboardkjøreren skal delta i er Big Air tirsdag morgen. Parrot vant mandagens kvalifisering og har gode muligheter til å sikre seg en ny OL-medalje.

Nordmennene Mons Røisland og Marcus Kleveland er også kvalifisert til Big Air-konkurransen. Ståle Sandbech nådde ikke helt opp, og har dermed kjørt sin siste OL-konkurranse for karrieren.