– Jeg er veldig fornøyd med det vi har prestert til nå. Vi har vunnet alle matchene og har stigning i prestasjonen. Det syns jeg er veldig godt å se, sier Glenn Solberg til VG i EM-byen Hamburg.

Norge har null poeng og deler den triste bunnplassen med Nederland i gruppe 2, i den andre enden skinner regjerende europamester Sverige og verdensmester Danmark på topp i gruppen med fire poeng hver.

– Vi har kommet godt inn i det. Vi ønsker å fokusere på Danmark først nå så får vi se hvor langt det rekker med vårt spill, sier Solberg, som ledet Sverige til gull i forrige EM.

– Hvordan er det å se nedturen til Norge?

– Jeg har ikke sett matchen i dag. Det er alltid kjipt å tape viktige kamper, men jeg må ha fokus på mitt lederteam og mine spillere. Jeg forsøker å gjøre så godt jeg kan, sier Sveriges norske landslagssjef i dette intervjuet:

Og svenske medier får tilsynelatende ikke nok av den norske fadesen.

«Norsk kjempesjokk. Ny fiasko», skriver Expressen.

«Norge ille ute, nær fiasko», skriver SVT.

«Norge i praksis borte. Ny norsk fiasko», melder Aftonbladet.

I Danmark er de ikke mindre nådige. Danmark slo Nederland 39–27 onsdag, og møter Norge søndag.

«De har vært dårlig, dårlig i spillet i dette EM, men jeg hadde likevel forventet mer. Det hadde alle», skriver BTs håndballkommentator Johnny Wojciech om Norges etter tapet mot Portugal.

Men det er altså norsk jubel i håndball-EM. Sverige landslagstrener er Glenn Solberg, han er tidligere norsk landslagskaptein. Og han har grunn til å smile. For mens Norge tapte mot Slovenia mandag, så var slovenerne en helt grei kveld på jobben for Sverige som tok en overbevisende seier.

Sveriges keeperveteran Andreas Palicka (37) ble kåret til kampens beste spiller etter en redningsprosent på hele 50 prosent.

Og mens Norge fortviler er det lutter glede hos vår nabo i øst.

– Vi har 18 fantastisk gode håndballspillere som jobber sammen, som vil få til noe sammen og som gjør hverandre bedre på og utenfor banen. Så er vi godt organisert, gode defensivt og fantastiske i kontringsfasen, sier Solberg til VG.

«Sverige har tatt et stort steg mot semifinale i håndball-EM. Det ble en sikker seier mot Slovenia og forsvarsspillet var imponerende», skriver Aftonbladet om seieren.

– Det ser fryktelig bra ut, sier eksperten Claes Hellgren i TV6.

Etter tapet mot Portugal onsdag krever flere en skikkelig evaluering av den norske landslagstreneren Jonas Wille. Norge har spilt uavgjort mot Færøyene og tapt mot Slovenia og Portugal i EM så langt.

Norge møter Nederland i mellomrunden fredag, regjerende verdensmester Danmark søndag og regjerende europamester Sverige tirsdag.