Huset i Esbjerg er lagt ut for salg. Søndag reiser Kari Aalvik Grimsbø til sin nye klubb Györ og forlater Danmark etter drøye tre år i ligaen.

Sammen med ektemannen Håvard og sønnen Sindre (1,5) venter husjakt i den ungarske byen med cirka 130 000 innbyggere.

Sjokkerte lagvenninnene

– Lagvenninnene mine ble sjokkerte da de fikk beskjeden, men alle er glade på mine vegne og unner meg denne sjansen, forteller den tidligere Byåsen-keeperen om overgangen som kom overraskende – også på henne selv. Hun medgir at det er rart å forlate en klubb som for tiden topper den danske eliteserien.

– Jeg fikk en boost da jeg kom hit høsten 2010. Det var bra for meg å komme til en ny liga, sier hun.

Heidi Løke, hennes nye lagvenninne i Györ, har forsikret henne om at hun kommer til å trives i Ungarn også.

– Hun sa at jeg ikke har noe å grue meg til, sier Aalvik Grimsbø som er i rute med opptreningen etter meniskoperasjonen i kjølvannet av EM i desember.

– Jeg øker på med håndballtrening nå. Mest sannsynlig er det snakk om noen få uker til jeg kan spille kamp, sier 30-åringen som vet mer etter en sjekk hos Olympiatoppen i Oslo mot slutten av denne uka.

– Taklet presset

Å bli skadet gikk hardt innpå henne. Veien tilbake etter å ha blitt mor hadde vært krevende.

– Før EM hadde jeg satt meg som mål at jeg skulle opp det nivået jeg var før jeg fikk Sindre. Så fikk jeg ikke spilt mye i EM, jeg fikk bare en smakebit. Men jeg fikk vist at jeg hadde nivået inne og at jeg taklet presset som lå på meg siden Katrine Lunde ikke var med. Jeg har blitt mer selvsikker og mer rolig, sier Aalvik Grimsbø.

Hun venter ennå på EM-medaljen sin, men ser heller framover mot nye triumfer.

– Györ har gode tradisjoner i Mesterligaen. Dette er en sjanse jeg ikke kan la gå fra meg, og jeg håper jeg får mye spilletid. Jeg har en god magefølelse, sier Kari Aalvik Grimsbø.

– Og hva tenker du om videre landslagsspill? Skal du til VM i Danmark?

– Ja!