Djokovic og Ruud har møttes fem ganger tidligere. Ruud har tapt samtlige kamper.

– Tallene hans taler for seg. Det blir David mot Goliat, sa Ruud til arrangøren etter kampslutt.

Djokovic hadde få problemer med å slå Alex de Minaur i sin kvartfinale, selv om serberen åpenbart var sliten underveis. 36-åringen vant i to strake sett (7–5, 6–4).

– Jeg skal spille løst og ledig, jeg har noen norske venner her som skal heie meg frem, sa Ruud om morgendagens semifinale.

Kampstart er trolig 15.30 norsk tid. I lørdagens kamp vil Djokovic også passere Rafael Nadal i antall semifinaler i ATP Masters 1000-historien – med 77 i tallet. Nadal står med 76, Roger Federer med 66 og Andy Murray med 33.

Slår Casper Ruud Novak Djokovic i semifinalen?

Novak Djokovic

Møter Casper Ruud til semifinale lørdag.

– En veldig bra kamp. Litt surr i andre sett, men han spiller ekstremt bra og får viktige poeng i det tredje settet, sier far og trener Christian Ruud til VG i en SMS.

– Det var tøft, det var mye frem og tilbake. Jeg slet litt i midten der, men reddet noen break points, oppsummerte Casper selv til arrangøren etter kampslutt.

Etter å ha slått polske Hubert Hurkacz i to strake sett (6–4, 6–2) torsdag, ventet fransk motstand i Ugo Humbert (nummer 15 på verdensrankingen) i kvartfinalen. Nordmannen fikk en drømmestart på grusen i Monte Carlo.

Men kampen snudde raskt, og den franske 25-åringen slo brutalt tilbake. Humbert svarte med å gå raskt opp og forbi 3–2 i games.

– Dette er svakt. Casper har senket nivået sitt, og Humbert har hevet det flere hakk, sa Sundbø etter franskmannens gode periode.

Humbert økte så til 4–2 og senere 6–4, og sikret med det 1–1 i sett.

– Han spilte så aggressivt og spilte fantastisk i det andre settet – det stresset meg, sier Ruud.

Grafikk: www.sofascore.com

I det tredje og avgjørende settet tok nordmannen igjen føringen. Ruud var overlegen og økte fort til 5–1 i games, men måtte jobbe hardt for det siste gamet. På den andre matchballen avgjorde Snarøya-gutten til sin fordel, og sikret seg plass i semifinalen i Monte-Carlo Masters.

Med seieren klatrer Ruud til 7. plass på verdensrankingen.

Ugo Humbert

I den andre semifinalen møtes Stefanos Tsitsipas og Jannik Sinner. Den spilles klokken 13.30.

Tsitsipas slo russiske Karen Khatsjanov i to strake sett (6–4, 6–2) i sin kvartfinale. Jannik Sinner slo ut Holger Rune (6–4, 6–7, 6–3).