– Jeg vet at mamma blir utrolig nervøs når jeg eller lillebror spiller. Hun klarer ikke å kontrollere følelsene, og det er forståelig, sier Christian Sørum til VG.

– Det stemmer på punkt og prikke. Du ser jo hvor nervøs jeg var, sier Marianne Sandlie Sørum til VG, som bryter ut i latter da hun får høre om videoen.

VGs OL-studio: Få siste nytt her

– Jeg lever i en egen boble når gutta spiller. Jeg har vært sånn på tribunen også, og jeg bryr meg ikke om hvem som er rundt meg. De sier det er «morsomt å se på mamma når kampen pågår». De er så lure, og det ser ikke ut som de filmer engang.

Gullhåp

Christian Sørum og Anders Mol er blant Norges største gullhåp i OL, og er rangert som nummer én i verden i sandvolleyball. Likevel måtte den norske duoen ha tre sett til for å avgjøre åpningskampen mot australieren McHugh og Schumann. Den australske duoen er rangert som nummer 47 i verden.

Thrilleren endte til slutt med seier til Mol og Sørum, med sifrene 21–18, 18–21, 15–13.

– Det var spennende, mot et lag som vi ikke var kjent med. Det ble litt hopping på stuegulvet da de vant, sier mor Sørum.

Christian Sørum trekker frem innsatsen foreldrene har lagt ned for han og broren Alexander i oppveksten.

– Uten mamma og pappa ville jeg aldri drevet med volleyball, og om jeg hadde gjort det så hadde jeg aldri spilt på dette nivået. De har vært trenere fra vi var små, og vi reiste på samlinger med deres penger, sier Christian Sørum.

– Ferien deres ble våre treningsleirer. Så vi spiller for flere enn oss selv. Det er utrolig mange som fortjener en del av det vi har fått til, men foreldrene våres er en stor det.

Nå venter to gruppespillkamper til, før sluttspillet starter i Tokyo. Mol og Sørum har tidligere uttalt at målet er gull, noe Marianne Sandlie Sørum er enig i.

– Ja, selvfølgelig. Man er jo med på turneringen for å vinne, men vi tar en kamp av gangen, sier hun, før hun følger opp med:

– Jeg blir nok ikke sittende.

PS! Mol og Sørums neste kamp er mot den spanske duoen Herrera/Gavira klokken 15:00 mandag. Den vises på Discovery+.