Høydehopperen har slitt med skader og utfordringer med teknikken de siste sesongene. Etter hun vant sølvmedalje under EM i 2012, har de gode resultatene uteblitt. Nå tar hun grep, og flytter til hovedstaden.

- Grunnen er enkel; jeg trengte et miljøskifte. Jeg har trent i Trondheim i ti år, da er det både godt og nødvendig å prøve noe nytt. Ikke bare for de idrettslige prestasjonene, men også personlig.

Utvider trenerteamet

Nå har 25-åringen begynt i treningsgruppa til Adrian Proteasa, som vil være Angelsens hovedtrener. Men hennes trener gjennom mange år Roger Hollup er fortsatt med i teamet.

- Roger er en viktig person fordi han kjenner meg så godt og vet hva som er mine sterke og svake sider. I tillegg er han en god støttespiller for meg. Han er med i både planlegging og gjennomføring av øktene.

Nye øyne

I sommer ble sesongen ødelagt av en ny skade i foten, og Angelsen gikk glipp av VM i Beijing. Til tross for skadeproblemene, skal Angelsen trene mer spesifikk høydetrening enn noen gang.

- Adrian har et ekstremt godt høydeøye og er flink til å legge merke til de små detaljene. Det er fint for både meg og Roger å få noen andre til å se på hoppingen min. Man kan nesten se seg litt blind etter så mange år, sier hun.

Fokus på Rio

Høydehopperen har kommet godt i gang med treningen i Oslo, men savner også hjembyen av og til.

- Friidrettsmiljøet er større her og det er flere høydehoppere på et bra nivå. Jeg kommer til å savne Trondheim og familien min, men nå har jeg fullt fokus mot OL i Rio neste sommer, og må gjøre alt riktig, sier hun, og legger til:

- Samtidig håper jeg å kunne reise hjem til Trondheim ganske ofte. Da skal jeg selvfølgelig trene med Roger.

Ny hverdag

Flyttingen har vært planlagt en stund, og i følge høydehopperen fungerer det nye teamet bra allerede.

- Både Adrian, Roger, behandlere og mitt medisinske team på olympiatoppen i Trondheim har vært med å koordinere opplegget mitt fremover. Jeg går fra den ene treningen til den andre, til behandling og med litt skole innimellom. Dagene flyr, sier hun.

I tillegg til trening og studier skal Angelsen være trener i friidrettskollega Ezinne Okparaebos nye prosjekt, Ezinne Athletics. Det er et gratis treningstilbud med mål om å få flere jenter med minoritetsbakgrunn inn i friidretten.

- Jeg lever som en 24-timersutøver. Friidrett er en veldig stor del av hverdagen min, som både utøver og trener. Det blir en spennende tid fremover.